Ματίγια στην AS: “Ο Άρης μου έδωσε ξανά ζωή”!

Συντάκτης: Share:

Μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα AS παραχώρησε ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος μίλησε για το… παρελθόν, αλλά, κυρίως για το παρόν και τον Άρη.

Αφού γίνεται μία αναφορά στο εξαιρετικό ξεκίνημα των Κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα, στη συνέχεια τον λόγο παίρνει ο Ισπανός μέσος: “Στην αρχή, το να φύγω από την Ισπανία, μου έδωσε σεβασμό, ενώ η εμπειρία ήταν πολύ θετική. Η απόφαση να έρθω στον Άρη ήταν απόλυτα θετική. Ήμουν ελεύθερος, ήρθαν προτάσεις, αλλά ο Άρης προσπάθησε σκληρά για μένα. Εδώ αισθάνομαι σημαντικός κι αυτό είναι ό,τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής”.

Στη συνέχεια, τονίζεται η παρουσία του Πάκο Ερέρα, το ότι ο Ματίγια απέκτησε το προσωνύμιο “ο μάγος”, λόγω των εκτελέσεων φάουλ, αλλά η ανανέωση του συμβολαίου του: “Αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα κι αυτό μου επιτρέπει να περνάω μία δεύτερη νεότητα. Όταν έχεις δύο τόσο σοβαρούς τραυματισμούς και στα δύο γόνατα, χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να αποκτήσεις και πάλι αυτοπεποίθηση. Το να αλλάξω χώρα με βοήθησε να ξεχάσω τις κακές στιγμές με τους τραυματισμούς μου. Στον Άρη έχω τα πάντα για να δίνω το 100%”.

Συνεχίζοντας ο Ισπανός μέσος πρόσθεσε: “Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσεις είναι να είσαι κοντά με την οικογένειά σου και τους φίλους, που είναι εκείνοι που θα σε βοηθήσουν. Στην αρχή ζεις στην αμφιβολία, γιατί φοβάσαι ότι θα σου ξανασυμβεί. Έπαιζα με αυτόν τον φόβο, αλλά το ξεπέρασα παίζοντας στην Ταραγόνα, ενώ ο Άρης μου έδωσε ζωή. Εδώ έχω παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια κι αυτό με βοήθησε να επανακτήσω την κανονικότητά μου” .

Στη συνέχεια, σχολίασε ένα παλαιότερο δημοσίευμα της «The Telegraph», πως ο Φέργκιουσον ήταν πρόθυμος να πληρώσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη τον οποίο χαρακτήρισε ως το “νέο Τσάβι”: “Ήμουν σε μια υπέροχη στιγμή και συγκρίθηκα με έναν από τους καλύτερους μέσους στην ιστορία της Ισπανίας. Με έκανε να κοκκινίζω, αλλά πάντα είχα τα πόδια μου στο έδαφος. Ήμουν μόνο παιδί. Δεν ξέρω αν ήρθε ποτέ μία τέτοια προσφορά, αλλά δεν με νοιάζει. Όλοι ξέρουν πόσο καλά αντιμετωπίζει η Βιγιαρεάλ τους παίκτες των ακαδημιών της. Ήμουν πολύ χαρούμενος που συνέχισα την καριέρα μου εκεί και κατέληξα να φτάσω στην πρώτη ομάδα”.