Μετά τη Μ. Εβδομάδα, ήρθε αυτή του CAS

Συντάκτης: Share:

Για… πολλοστή φορά ο Άρης φτάνει σε ένα χρονικό σημείο, όπου αναμένει νεότερα από το CAS. Φυσικά για την υπόθεση του Ντουρμισάι ο λόγος, η οποία έχει τραβήξει πολύ και κρατάει σταθερά την ομάδα όμηρο, εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Διότι προφανώς μπορεί να κάνει ή ακόμη και να προχωράει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της με φόντο το μέλλον, αλλά επί της ουσίας δεν γνωρίζει ακόμη, αν θα μπορέσει να τον υλοποιήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο ήταν πως μέχρι τις 29 Απριλίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες από σήμερα, ενδεχομένως να κοινοποιήσει την απόφασή του. Το «ενδεχομένως» μπαίνει διότι, όπως θα γνωρίζετε, έχουν υπάρξει διαδοχικές παρατάσεις (διψήφιος αριθμός).

Στον Άρη θέλουν να πιστεύουν ότι σύντομα θα μάθουν τι ακριβώς θα συμβεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχοντας στο μυαλό τους πως η σεζόν έχει μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της και θα πρέπει να αρχίζουν μία διαδικασία να ετοιμαστούν για την επόμενη. Και θα πρέπει να γνωρίζουν αν θα υπάρξει τελικά «θέμα» με τις μεταγραφές.

Υπενθυμίζουμε πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους για την υπόθεση Ντουρμισάι, ποινή που τελεί σε αναστολή μέχρι να αποφανθεί το CAS για την προσφυγή που έχει κάνει η ΠΑΕ Άρης. Δηλαδή όσο δεν υπάρχει τελική απόφαση, η ομάδα κάνει κανονικά μεταγραφές, αλλά υφίσταται πάντα ο κίνδυνος τιμωρίας. Κι αυτό προφανώς αλλοιώνει και καθυστερεί τον προγραμματισμό. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο, δηλαδή ισχύει η ποινή, η ομάδα θα μπορεί να προχωρήσει μόνο σε ανανεώσεις συμβολαίων κι όχι σε εγγραφές νέων, ενώ δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να προωθήσει παιδιά από τα τμήματα υποδομής, τα οποία δεν είναι ήδη επαγγελματίες. Προφανώς, αν ο Άρης δικαιωθεί ή αν μετατραπεί η τιμωρία, ίσως σε κάποιο χρηματικό πρόστιμο, τότε η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να κάνει προσθήκες ποδοσφαιριστών.