Μια πρώτη εικόνα, μερικές σκέψεις και η ουσία του «νωρίς»

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Πολλές φορές ευχή, άλλες τόσες και κατάρα. Διότι πάρα πολύ απλά ο κόσμος συνήθως παρασέρνεται από μία ήττα, αλλά και από νίκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Στην πραγματικότητα όμως το αποτέλεσμα σε αυτά τα παιχνίδια έχει ελάχιστη σημασία. Ο προπονητής δεν ασχολείται με αυτά. Η ουσία αυτών των αναμετρήσεων είναι αφενός, οι παίκτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και αφετέρου, αλλά πολύ πιο σημαντικό, να δουν οι τεχνικοί αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις σε συνθήκες αγώνα.

Απαραίτητα κατά την άποψή μου όλα τα παραπάνω σαν διευκρίνιση πριν περάσω στο προκείμενο. Ο Άρης έδωσε χθες ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ πιο έτοιμη ομάδα (σε δύο εβδομάδες αρχίζει το πρωτάθλημα) με πολύ πιο γεμάτο ρόστερ. Οι Κιτρινόμαυροι ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει το δικό τους… παζλ και σταδιακά θα γίνουν οι προσθήκες. Φαντάζομαι πάντως ο Χερμάν Μπούργος αυτά που ήθελε να δει, αν λειτουργούν ή όχι τα είδε. Και υπάρχουν μπροστά ακόμη 20 μέρες και τουλάχιστον τέσσερα ακόμη φιλικά παιχνίδια.

Στο δια ταύτα. Η εικόνα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο έδωσε μερικά από τα στοιχεία που προσπαθεί το τεχνικό επιτελείο να βάλει στην ομάδα της νέας σεζόν. Εντάσεις, πίεση ψηλά, γρήγορη μετάβαση στην επίθεση και το… μυαλό σε κάθε πιθανό λάθος του αντιπάλου που μπορεί να φέρει ευκαιρία.

Προφανώς και όλοι όσοι είδατε το παιχνίδι ή το ακούσατε στο ραδιόφωνο, αντιληφθήκατε το κομμάτι που χρήζει της μικρότερης βελτίωσης είναι άμυνα. Κι αναφέρομαι στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού. Φαμπιάνο και Μπράμπετς συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν, ο Πίρσμαν έδειξε μερικά από τα στοιχεία που τον… έβγαλαν κορυφαίο αριστερό μπακ της Super League, αλλά προφανώς χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο.

Από εκεί και πέρα, είδαμε τον Ματέο Γκαρσία να παίζει σαν 8άρι, που προφανώς δεν θα δούμε στα επίσημα, στην επίθεση έπαιξε ο Πάλμα με τον νεαρό Χατζηιωάννου, που επίσης δύσκολα θα γίνει σε ματς επίσημο. Γενικά όμως, μη ψαρώνετε ούτε από τα τρία γκολ που έβαλε ο Άρης, ούτε από τα τέσσερα που δέχθηκε. Είναι υπερβολικά νωρίς για κρίσεις.

Μια κουβέντα για τις μεταγραφές. 2 Ιουλίου κανείς δεν έχει «κλείσει» ρόστερ. Θα μου πείτε ο Άρης βιάζεται γιατί έχει τα ευρωπαϊκά ματς νωρίς. Σίγουρα βιάζεται, όμως δεν θα πάρει απλά για να πάρει. Επίσης, κάποιες κινήσει αναμένεται να κλείσουν άμεσα. Εσείς τι πιστεύετε, ότι ο Καρυπίδης δεν το βλέπει; Δεν το θέλει; Θέλει να «πυροβολήσει τα πόδια του»; Το θέμα είναι να το κάνει. Δηλαδή να προσθέσει όπλα στη φαρέτρα του Μπούργος όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αντιληπτή η ανησυχία του κόσμου, αλλά ας δούμε πως θα εξελιχθεί.

Οι αδυναμίες και οι ανάγκες έχουν τονιστεί. Υπάρχει η πρόθεση και γίνεται η προσπάθεια  να καλυφθούν.