Νιαρχάκος: «Είμαστε μια γροθιά στα αποδυτήρια»

Συντάκτης: Share:

Στα μέσα Νοεμβρίου άρχισε η δεύτερη θητεία του Δημήτρη Νιαρχάκου στον Άρη. Έχοντας αποχωρήσει λίγους μήνες νωρίτερα, επέστρεψε ξανά, αυτή τη φορά, όχι ως τιμ μάνατζερ αλλά σαν διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος.

Δεν είναι από τους ανθρώπους που μιλάει συχνά στα ΜΜΕ, οπότε, όταν αυτό συμβαίνει είναι από μόνο του είδηση. Μιλήσαμε μαζί του, εξήγησε τον ρόλο του, τις διαφορές σε σχέση με τη προηγούμενη θητεία του και ήταν… απόλυτος για τα αποδυτήρια.

Δεύτερη φορά στον Άρη. Ποιες διαφορές υπάρχουν σε σχέση με την προηγούμενη θητεία;

«Μεγάλες διαφορές. Τεράστιες. Σίγουρα με βοηθάνε πολλά πράγματα, όπως η παρουσία του κόουτς. Έχουμε τρομερή χημεία και με το υπόλοιπο τιμ και με τον Θωμά Ναζλίδη με τον οποίο έχουμε κουμπώσει. Είναι ένα εκπληκτικό παιδί. Και είμαστε ένα. Δεν έχει καμία σχέση η παρουσία μου στην ομάδα, τώρα 1,5 μήνα, με όλη την περσινή. Σε αυτό βέβαια είχαν συμβάλει άλλα πράγματα και γεγονότα. Ο πρόεδρος ήταν ενήμερος, το κλείσαμε το θέμα, το κλείσαμε το κεφάλαιο. Νομίζω ότι τώρα και ο κόουτς που είναι στην ομάδα, ακούει στα αποδυτήρια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ότι ο Νιαρχάκος δεν έχει καμία σχέση με πέρσι. Γιατί έχω ελευθερία κινήσεων και πλέον λειτουργώ, όπως λειτουργούσα 15 χρόνια που δουλεύω».

Ποια είναι ακριβώς η ατζέντα, ποιο είναι το πεδίο δράσης;

«Τα πάντα. Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος. Ό,τι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τον προπονητή, με τον Θωμά, όλοι μαζί. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Είμαστε μια γροθιά. Και το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, δεν έχει καμία σχέση το πέρσι με το φέτος. Τον Σούντγκρεν για παράδειγμα εγώ πρώτη φορά τον είδα να γελάει και να τραβάει και βίντεο. Τον έβλεπα κι έκανα στο σταυρό μου».

Λέγανε πέρσι ότι ο Άρης δεν είχε «δυνατό» πάγκο. Ήρθε στο Χαριλάου η Λάρισα κι έκαναν πάρτι τότε στο VAR

«Δεν ισχύει αυτό. Γιατί το VAR είναι κάτι άλλο. Εγώ έχω πάρει μέρος σε όλα τα σεμινάρια κι έχω πάρει διαπίστευση γι’ αυτό. Το γνωρίζω το αντικείμενο. Το VAR αποφασίζει από το Μαρούσι, που μιλάνε με τον διαιτητή. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ. Δεν μπορείς να αλλάξεις εσύ κάτι. Τις αδυναμίες κάποιοι τις έριξαν εσκεμμένα στο VAR γιατί δεν γινόταν να εξηγηθεί πως το 2-0, έγινε 2-3. Κι έφταιγε ο Νιαρχάκος μετά γι’ αυτό. Κάθε Κυριακή εγώ τα άκουγα…».

Έχεις εξουσιοδότηση, πεδίο δράσης, στα μεταγραφικά;

«Και στον κόουτς και στον πρόεδρο λέω την άποψή μου κι αυτοί αποφασίζουν».