Ο αντί-Μπερτόγλιο και το «γεμάτο» κέντρο

Συντάκτης: Share:

Για τον Άρη, το σενάριο της επιστροφής σε ένα σχήμα με τρία χαφ, αλλά όχι… ακριβώς σε 4-3-3 φαίνεται πως κάποιες πιθανότητες, ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Σημαντικός» σε αυτό (αν επιλεγεί βέβαια) θα είναι ο Μπαντού Ντιαγέ που αναμένεται να έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, στον ίδιο ακριβώς που τον είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στο Περιστέρι.

Ο σχηματισμός, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του αγώνα, θα παραμείνει 4-2-3-1, καθώς ο Σενεγαλέζος έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να παίξει ακόμη και σαν δεκάρι. Παράλληλα, ενδεχόμενη κοινή παρουσία των Ντιαγέ, Σάσα και Τζέγκο στην ίδια ενδεκάδα, δίνει τη δυνατότητα στον Μάντζιο μέσα στο παιχνίδι αν το κρίνει σκόπιμο να αλλάξει σύστημα και να το «γυρίσει» σε 4-3-3 και επιπλέον να έχει περισσότερους παίκτες στο κέντρο και μεγαλύτερα διαστήματα έντασης και πίεσης.

Μαντσίνι και Καμαρά είναι οι «σίγουροι» στην γραμμή κρούσης και μια θέση «παίζεται» ανάμεσα σε Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία. Δεν αποκλείεται βέβαια, αν τελικά το επιλέξει ο Μάντζιος, να δούμε και Μαντσίνι και Γκάμα και Ματέο στην ενδεκάδα. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός ένας εκ των Τζέγκο ή Σάσα και ο Ντιαγέ θα παίξει σαν “8άρι”. Στην άμυνα, η πεντάδα των Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο και Μπράμπετς, δεν… χαλάει.