Ο «Έλληνας» που είχε συμπαίκτη τον Χαριστέα και προπονητή τον Ένινγκ! Τι αποκαλύπτει στη SFINA.GR

Συντάκτης: Share:
Ο «Έλληνας» που είχε συμπαίκτη τον Χαριστέα και προπονητή τον Ένινγκ! Τι αποκαλύπτει στη SFINA.GR

Ο Μίχαελ Ένινγκ είναι το νέο πρόσωπο στην ομάδα του Άρη και η αλήθεια είναι πως αυτές τις ημέρες γράφτηκαν πολλά.

Για το βιογραφικό του, τις ομάδες που έχει δουλέψει, τη συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας, τους παίκτες που έχει βγάλει κ.α.

Λογικό από μια μεριά, διότι, κακά τα ψέματα για ένα άνθρωπο που δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα κάνεις την έρευνά σου για να… μάθεις. Η δική μας λοιπόν έπεσε σε έναν, όχι και τόσο, παλιό καλό φίλο. Έναν πρώην ποδοσφαιριστή όμως που τα συνδυάζει όλα. «Νιώθει» από Ελλάδα γιατί έπαιξε πολλά χρόνια στη χώρα μας. Γνωρίζει τον Ένινγκ γιατί τον είχε προπονητή στη Γερμανία, αλλά ξέρει και τον Άγγελο Χαριστέα, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες και μάλιστα την ίδια περίοδο που στην ομάδα τους, την Νυρεμβέργη, δούλευε και ο νυν τεχνικός του Άρη!

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τον 39χρονο πλέον βετεράνο ποδοσφαιριστή Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος έχει παίξει σε πολλές ομάδες στην Ελλάδα (Πανιώνιος, Ολυμπιακός Βόλου, Αστέρας Τρίπολης κ.α.), αλλά τη σεζόν 2008-2009 ήταν στη Νυρεμβέργη, συμπαίκτης του Άγγελου Χαριστέα με προπονητή τον Μίχαελ Ένινγκ. Για την ακρίβεια ο νυν τεχνικός του Άρη ήταν βοηθός του Τόμας φον Χέεσεν.

Τον βρήκαμε στο Μόναχο απ’ όπου μας μίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας του με τον Ένινγκ, αλλά και τον Χαριστέα.

Μάριο φαντάζομαι έχεις μάθει ότι προπονητής στον Άρη ανέλαβε ο Μίχαελ Ένινγκ

«Ναι το είδα στο διαδίκτυο και θυμήθηκα τα παλιά. Συνεργάστηκα παλιότερα μαζί του, αλλά και με τον Άγγελο Χαριστέα, που είναι πλέον παράγοντας στον Άρη».

Πες μας την άποψή σου, λοιπόν. Τι πρέπει να ξέρουμε,

«Τρέξιμο, πολύ τρέξιμο (γέλια). Κοίταξε, στο διάστημα που ήμουν εγώ στη Νυρεμβέργη, ο κ. Ένινγκ ήταν βοηθός προπονητή. Οπότε κατά βάση ασχολούνταν με την εκγύμνασή μας, ενώ συμμετείχε και στην τακτική ανάλυση, την ευθύνη της οποίας ωστόσο είχε ο προπονητής μας εκείνη την περίοδο. Νομίζω ότι για να τον επέλεξε ο Χαριστέας, κάτι παραπάνω θα ξέρει».

Πώς τον έζησες, σαν προπονητή, αλλά και σαν άνθρωπο;

«Όπως προανέφερα για τακτική και αγαπημένα συστήματα δεν μπορώ να σου πω και πολλά γιατί άλλος είχε την ευθύνη τότε, αλλά είμαι σίγουρος πως κι αυτός έβαλε το χεράκι του. Σαν άνθρωπος είναι πάρα πολύ καλός. Μπορεί να μας έτρεχε, αλλά πίστεψέ με είναι πολύ ήρεμος».

Πιστεύεις θα τα καταφέρει στην Ελλάδα;

«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, αλλά ειλικρινά του εύχομαι να τα καταφέρει με τον Άρη».

Είναι και σε μια μεγάλη ομάδα…

«Ο Άρης έχει πολύ κόσμο και γενικά είναι μία δύσκολη ομάδα, με τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε μεγάλος σίγουρος. Το να επιλέγεις προπονητή σε τέτοιες ομάδες δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει πολύ σκέψη και καλή έρευνα. Θεωρώ ότι ο κ. Ένινγκ έχει όλα τα φόντα για να πετύχει».

Ο Μπρέσκα αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο Μόναχο, όπου παρακολουθεί σχολή προπονητών, ενώ από τον Ιανουάριο θα αρχίσει τα μαθήματα για να πάρει το UEFA Α.

Scroll Up