Οι «έξυπνες βόμβες» του Άρη με Μαντσίνι και Μπράμπετς

Συντάκτης: Share:

Όπως είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο, όταν μία ομάδα έχει καλές αγωνιστικές επιδόσεις, λογικό είναι στα «φώτα της δημοσιότητας» να έρχονται και παίκτες.

Να μπαίνουν στη βιτρίνα, που λένε και να προκαλούν ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους. Ποδοσφαιρικές business δηλαδή, όπως επιτάσσει γενικώς η αγορά για την βιωσιμότητα ενός κλαμπ.

Στον Άρη το βλέπουν τα τελευταία, τουλάχιστον δύο χρόνια και αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι εκ των παικτών τους έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Και για να «καλυφθούν» έχουν κάνει το αυτονόητο. Νέα συμβόλαιο κι όποιος θέλει ας… κοπιάσει για να αγοράσει. Πάνω σε αυτόν τον σχεδιασμό, οι Κιτρινόμαυροι προχώρησαν μέσα σε ένα διάστημα σχεδόν ενός χρόνου, σε δύο κινήσεις, οι οποίες ενδεχομένως στο μέλλον να φέρουν αρκετά χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Και μιλάμε για κινήσεις με τα συμβόλαια δύο παικτών, που κακά τα ψέματα, βρέθηκαν και θα βρεθούν στο στόχαστρο ομάδων. Αλλά ο Άρης έχει πλέον τον πρώτο λόγο. Και μιλάμε για τις περιπτώσεις των Ντάνιελ Μαντσίνι και Γιακούμπ Μπράμπετς, τους οποίους οι Κιτρινόμαυροι έχουν «δέσει» με συμβόλαια.

Η δικαίωση με Μαντσίνι

Τον Οκτώβριο του 2021 ο Άρης κάλεσε στη Θεσσαλονίκη τον εκπρόσωπο του Ντάνιελ Μαντσίνι για να συζητήσουν το ενδεχόμενο νέου συμβολαίου. Εκείνο που είχαν οι δύο πλευρές ολοκληρωνόταν στις 31 Ιουνίου του 2022. Οι Κιτρινόμαυροι δεν ήθελαν να φτάσει ο χειμώνας και να μπορεί ο παίκτης να συμφωνήσει με άλλη ομάδα, του ανέβασαν τις αποδοχές και επέκτειναν το συμβόλαιό του κατά δύο χρόνια. Και πλέον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024. Μία κίνηση που αποδείχθηκε κομβικής σημασίας, μιας και ο Αργεντινός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε ίσως την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με τη φανέλα του Άρη και ήδη από τον Μάιο άρχισαν κρούσεις από ομάδες. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει συμφωνία για πώληση. Ενδιαφέρον ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει. Αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει… το μαχαίρι και το καρπούζι.

Κίνηση-ματ με Μπράμπετς

Ο Τσέχος ήταν η αποκάλυψη της περσινής σεζόν για τον Άρη. Με ένα όχι υπέρογκο ποσό, οι Κιτρινόμαυροι τον απέκτησαν από την Βικτόρια Πλζεν. Πέρσι ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας, έχασε μόλις ένα ματς κι αυτό λόγω κορωνοϊού, ήταν από τους καλύτερους στόπερ στη Super League και καθιερώθηκε στην εθνική Τσεχίας. Λογικό ήταν λοιπόν να κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων. Μία εξ αυτών ήταν και η Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά με τα χρήματα που φέρεται να προσέφερε δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει deal με τον Άρη. Και σαν «απάντηση» ήρθε η επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2025. Κατά ένα χρόνο ακόμη δηλαδή, σε σχέση με εκείνο που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι.