Παραδίδεται η μελέτη για στέγαστρο (θύρα 2) και κτίρια! Πώς θα αλλάξει το γήπεδο του Άρη…

Συντάκτης: Share:

Στο τελικό στάδιο και λίγο πριν την παράδοση στον Θόδωρο Καρυπίδη και την ΠΑΕ Άρης βρίσκεται η μελέτη για κατασκευή κτιριακών συγκροτημάτων στις γωνίες των θυρών 1 και 3, αλλά και στεγάστρου…

Το έχει πάρει απόφαση ο πρόεδρος του Άρη ότι θα πρέπει να γίνει αυτό το έργο, που θα αλλάξει την όψη του γηπέδου και φυσικά θα δώσει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ να έχει επιπλέον οικονομικά οφέλη.

Θυμίζουμε ότι ΠΡΩΤΗ η SFINA.GR είχε αποκαλύψει το όλο θέμα και θυμίζουμε ότι μιλήσαμε με τον αρμόδιο κατασκευαστή, Βαγγέλη Παντζαρτζίδη, τον ρωτήσαμε τι περιλαμβάνει το πλάνο που ετοιμάζουν και αποκαλύψαμε:

-Το γήπεδο και γενικά όλο το οικόπεδο, δεν υπήρχε πουθενά ψηφιακά! Εδώ και 2,5 χρόνια οι μηχανικοί και οι τοπογράφοι (τεχνικό γραφείο μελετών και στατικών) κατέγραψαν τα πάντα και ήδη έχουν καταλήξει στο τελικό σχέδιο, άρα σήμερα υπάρχει πλέον σε ψηφιακή μορφή όλο το οικόπεδο γύρω από το “Κλ. Βικελίδης” και μπορούν να επεξεργαστούν τα πάντα, να αναπτύξουν κτίρια και να βελτιώσουν εγκαταστάσεις.

-Το γήπεδο έχει φοβερό συντελεστή δόμησης, νόμιμα (μέχρι 27 μέτρα καθ’ ύψος), κάτι που βοηθάει στο να κτιστούν κτίρια εντός του οικοπέδου και να γίνει κάλυψη όλου του οικοπέδου (γηπέδου) με στέγαστρο.

-Η πρώτη φάση περιλαμβάνει κατασκευή δυο κτιρίων, στις γωνίες της Θύρας 3, εκεί όπου είναι ο ηλεκτρονικός πίνακας (μεταφέρεται σε άλλο σημείο) και της Θύρας 1.

-Στη Θύρα 3 θα κατασκευαστεί 7όροφο κτίσμα 300 τετραγωνικών ο όροφος (!), όπου θα τοποθετηθούν η μπουτίκ (με πρόσβαση από το δρόμο), σουίτες, αίθουσες Τύπου, γραφεία της ΠΑΕ και χώροι για τους χορηγούς, αίθουσες ανάπαυσης για τους παίκτες, εστιατόρια, καφέ, εμπορικοί χώροι.

-Στη Θύρα 1, θα γίνει κάτι ανάλογο και αφού πρώτα κατασκευαστούν τα δυο κτίρια, τότε θα αρχίσει η επέκταση των κερκίδων της Θύρας 2 (δεύτερος όροφος) και η κατασκευή στεγάστρου τοξοειδούς, μόνο που οι κερκίδες της Θ2 δεν μπορούν να φτάνουν μέχρι το ύψος του γηπέδου, αλλά θα είναι πιο πίσω (περίπου 4.000 έξτρα θέσεις στον πάνω όροφο), γιατί ο Κανονισμός το απαγορεύει.

-Μόλις κατασκευαστούν τα κτίρια, θα στηθούν τα μεταλλικά ικριώματα και η συνολική αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου υπολογίζεται συνολικά στις 8.000.

-Στο πρώτο στάδιο θα γίνει στέγαστρο στη “Θύρα 2” και ακολούθως στις άλλες κερκίδες, αφού το συνολικό κόστος είναι τεράστιο, θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ (μιλάμε και για ολικό λίφτινγκ στα εσωτερικά του γηπέδου), ενώ το αρχικό πλάνο στέγασης και κατασκευής κτιρίων θα φτάσει περίπου στα 8 εκ. ευρώ, που μπορούν να καλυφθούν με λεφτά του Καρυπίδη και πιθανές χορηγίες.

Δείτε Επίσης

Scroll Up