Σαπουντζής:”Ο Άρης έχει δημιουργήσει ικανότατη ομάδα-Ο Παντελίδης πέρασε την φιλοσοφία του”

Συντάκτης: Share:

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αντώνης Σαπουντζής σε συνέντευξη του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εικόνα του φετινού Άρη και έδωσε και συγχαρητήρια στον Σάββα Παντελίδη για την δουλειά που έχει κάνει.

Αναλυτικά τι δήλωσε στο “Yellow Radio”: “Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα είναι πολύ καλή και οι ποδοσφαιριστές έχουν δείξει τις ικανότητες τους. Δίκαια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Υπήρχαν κάποια σκαμπανεβάσματα στην αρχή αλλά τώρα έχουμε μία σταθεροποίηση.Ήρθαν πάρα πολλοί νέοι παίκτες και έπρεπε να πάρουν χρόνο προσαρμογής. Οι προσθήκες που έγιναν στην μεταγραφική περίοδο ήταν πολύ ουσιαστικές. Ο Σιώπης ο Λάρσον και είδαμε ένα άλλο Ματίγια. Όλα αυτά οδήγησαν εδώ που είναι την ομάδα”.

Για την αμφισβήτηση που γνώρισε στην αρχή ο Σάββας Παντελίδης σημείωσε: “Γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφήνουμε να περάσει χρόνος και κρίνουμε από την πρώτη εβδομάδα. Έχει δείξει και εκτός Άρη ότι είναι καλός προπονητής. Του αξίζουν συγχαρητήρια και σε αυτόν και στην ομάδα. Τους πέρασε την φιλοσοφία του και τα πιστεύω του στην ομάδα.Ήταν σημαντικό που ανέλαβε, γιατί ο Παντελίδης γνωρίζει τι ζητάει ο κόσμος και την ελληνική πραγματικότητα, χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον Ερέρα. Τα άτυχα αποτελέσματα είχαν τις συνέπειες τους. Ο Παντελίδης τα έχει καταφέρει”.

Για το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τόνισε: “Είναι σημαντικό. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρει να σκαρφαλώσει μία θέση. Είναι καλύτερη ομάδα, έχει δέσει το σύνολο. Από την άλλη υπάρχει ο ενθουσιασμός του Παναθηναϊκού μπορεί να πάρει βαθμούς αρκεί να μην υποτιμήσουμε τους μικρούς του Παναθηναϊκού. Πήγαμε με ένα τουπέ και για αυτό είχαμε και τα άτυχα αποτελέσματα με Α.Ε.Κ και Ολυμπιακό”.

Για το πως χειριζόντουσαν τα ματς τότε ανέφερε: “Τα χειριζόμασταν διαφορετικά. Δύσκολο το παιχνίδι εκτός έδρας και προσπαθούσαμε να δώσουμε το 100%. Δεν μπαίναμε με το τουπέ, αλλά προσπαθήσαμε να το δείξουμε στο γήπεδο”.

-Για την εικόνα του Άρη γενικά είπε: “Ξεχωρίζω τους Σιώπη, ο Ματίγια και Λάρσον. Η ομάδα είναι καλή αμυντικά και επιθετικά. Αρκετά οργανωμένο και καλό σύνολο. Η ομάδα στο γήπεδο δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Ο Ντιγκινί είναι αρκετά ανεβασμένος τελευταία στην επίθεση . Οι άλλοι έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα. Χρειάζονται πίστωση χρόνου. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, όπως ο Γκαρσία και ο Ματίγια. Ο Σιώπης είναι μηχανάκι ακόμη τρέχει. Κάνει πολύ καλή δουλειά μεσοαμυντικά και μεσοεπιθετικά”.

 

Τέλος δήλωσε το τι πρέπει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο και έστειλε το μήνυμα στον κόσμο του Άρη: “Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων. Να έχει θέαμα και όχι μόνο την σκοπιμότητα των ομάδων. Δεν θεωρώ ότι το 90λεπτο σε κάθε αγώνα το χαίρεται ο προπονητής και ο ποδοσφαιριστής. Δεν βλέπουμε θέαμα και κόσμο στο γήπεδο. Στον Άρη ισχύει το αντίθετο και οι παίκτες το απολαμβάνουν και πανηγυρίζουν όλοι μαζί. Ο κόσμος του Άρη πρέπει  να συνεχίσει όπως ακριβώς βλέπει την ομάδα και όπως την στηρίζει μέχρι το τέλος”.