Συγκλονιστικές στιγμές στο Κλ. Βικελίδης – Μνήμες 90 χρόνων (pics)

Συντάκτης: Share:

Λαός που δεν τιμά την ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Κι επειδή ο Άρης έχει (μπόλικο) μέλλον, έζησε συγκλονιστικές στιγμές στο Sports Cafe “Ναός” του Κλεάνθης Βικελίδης. Ο ΑΣ διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει τα 90 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος Ελλάδας που έγινε το 1928 από τους κιτρινόμαυρους. Και οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν εκεί ήταν πραγματικά συγκλονιστικές!

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο «1928» του Βασίλη Δερμεντζόγλου της aris.re, που περιγράφει λεπτομερώς το χρονικό της κατάκτησης του πρώτου ιστορικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Επίσης, παρουσιάστηκε η επετειακή φανέλα, αυτή που φορούσε η ομάδα το 1928! Η φανέλα αυτή είναι ιδέα της aris.re, έχει σαν χορηγούς τον Γιάννη Βένο, πρόεδρος των παλαιμάχων και ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης και τον βιοτέχνη, Γιάννη Λαυρεντιάδη. Η φανέλα του 1928 θα κυκλοφορήσει σε λίγα συλλεκτικά κομμάτια και τα έσοδα από την πώληση της, θα διατεθούν προς ενίσχυση του Α.Σ. Άρης.

Όσα ακολούθησαν όμως ήταν, πραγματικά, η ζωντανή ιστορία του Άρη. Βραβεύθηκαν πέντε από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών Ο Βασίλης Ζεϊμπέκης, ο Βαγγέλης Πετράκης, ο Γιώργος Γκαντίνας, ο Γιώργος Παντελάκος και ο Νίκος Χρηστίδης, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Άρη.

Δείτε σε εικόνες όσα έγιναν στο Κλεάνθης Βικελίδης: