Το κεφάλαιο CAS, το ban, ο Ντουρμισάι και η απόφαση

Συντάκτης: Share:

Ο Άρης προχώρησε στην επέκταση της συνεργασίας του με τον Λούκας Σάσα για τρία ακόμη χρόνια, ενώ λίαν συντόμως θα κληθεί και ο Γιώργος Δεληζήσης για να κάνει κάτι αντίστοιχο, τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμη.

Αυτές είναι και οι μοναδικές εκκρεμότητες στο ρόστερ των Κιτρινόμαυρων, μιας και όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές (εκτός από τους δανεικούς Ιωάννου και Σίλβα) έχουν συμβόλαια και για τη νέα χρονιά. Κάτι που προνόησαν να κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, όταν έκαναν μεταγραφές, εξασφαλίζοντας το ΟΚ της FIFA. Η οποία ανέστειλε προσωρινά το μεταγραφικό ban για δύο περιόδους λόγω της υπόθεσης Ντουρμισάι. Κι αυτό είναι πλέον το κλειδί για το πώς θα κινηθεί η ομάδα μέχρι να βγει η απόφαση.

Αγωνία για το CAS

Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση για το τι έγινε με τον Ντουρμισάι. Η ΕΠΟ έβγαλε δελτίο στον ποδοσφαιριστή, ο Άρης τον χρησιμοποίησε, αλλά για κάποιο λόγο ουδέποτε ενημερώθηκε ότι δεν έχει δικαίωμα να το κάνει διότι ήταν τιμωρημένος με ban από τη FIFA για κάποιες υποθέσεις με χρέη σε ποδοσφαιριστές από την παλιά ΠΑΕ. Έτσι, η παγκόσμια συνομοσπονδία τιμώρησε τους Κιτρινόμαυρους με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους και επέβαλλε πρόστιμο 500 χιλ. ευρώ στην ΕΠΟ.

Ο Άρης, όπως και η ομοσπονδία, προσέφυγαν στο CAS και περιμένουν αποφάσεις. Μέχρι να βγουν οι Κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν προσωρινή αναστολή της τιμωρίας. Κι έτσι έκαναν μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι.

Τι γίνεται, σε κάθε περίπτωση

Απόφαση μπορεί να βγει ανά πάσα στιγμή πλέον. Αν ο Άρης δικαιωθεί, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τι θα γίνει όμως αν το CAS αποφασίσει υπέρ της FIFA; Ουσιαστικά η ομάδα δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά και του χρόνου τον Γενάρη. Επίσης, δεν θα μπορεί ούτε να υπογράψει συμβόλαια με παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Αυτό είναι πρόβλημα, αλλά ο Άρης θα έχει παίκτες μέχρι να τελειώσει τιμωρία.

Τι επιτρέπεται να κάνει; Να τροποποιήσει συμβόλαια και να αυξήσει τη διάρκειά τους. Όπως ακριβώς έπραξε με τον Σάσα, διότι αυτό επιτρέπεται να το κάνει.

Όπως και να έχει το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στον Άρη αναμένουν την απόφαση του CAS και προσδοκούν σε δικαίωση. Και κάτι ακόμη, που έχει το ενδιαφέρον του. Σε περίπτωση που οι Κιτρινόμαυροι δεν δικαιωθούν, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να άρουν την τιμωρία τους. Διότι το θέμα δεν είναι οικονομικό. Οπότε, είναι υποχρεωμένοι να… εκτίσουν την ποινή τους.

Όσο για το πότε αναμένεται να αποφασίσει το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο; Αυτό είναι κάτι που προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει κι έτσι όλοι βρίσκονται σε αναμονή.