Το μηχανάκι που λέγεται Νταρίντα

Συντάκτης: Share:

Ο Άρης διαπραγματεύεται την απόκτηση του Βλάντιμιρ Νταρίντα από την Χέρτα Βερολίνου, τον οποίο οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να προσθέσουν στη μεσαία γραμμή τους. Μια επιλογή, που, μόνο τυχαία δεν έγινε, καθώς στον Άρη θεωρούν πως ο 32χρονος Τσέχος έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, που χρειάζονται για να «δέσει» με τον Ετέμπο και την υπόλοιπη λειτουργία στα χαφ.

Ανατρέχοντας σε παλαιότερα δημοσιεύματα στη Γερμανία, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο Νταρίντα έχει το προσωνύμιο του «μαραθωνοδρόμου». Τα χιλιόμετρα του Τσέχου, ουκ ολίγες φορές, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και ειδικά αυτά που είχε κάνει από τα τέλη του Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου. Διάστημα στο οποίο κατέγραψε το πρώτο ρεκόρ στην Bundesliga, που ο ίδιος κατέρριψε μέσα σε μια εβδομάδα! Για την ακρίβεια, είχε τρέξει 14,34 χλμ στον αγώνα της Χέρτα κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, ακολούθησαν τα 14,7 χλμ σε ματς με την Ντόρτμουντ και τα 14,52 χλμ στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν.

Σε ένα από τα πολλά τότε ρεπορτάζ, είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις του γυμναστή της Χέρτα, Χένρι Κούχνο και χαρακτήρισε τον Τσέχο… «μηχανή του τρεξίματος».