Αυτό είναι το plan B της ΠΑΕ Άρης για τα τηλεοπτικά, εάν δεν γίνει αναδιάρθρωση

Συντάκτης: Share:
Καρυπίδης εφ' όλης της ύλης: Το ξέσπασμα, η ανάλυση και η... υπόσχεση

Μετά και την χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της SuperLeagueμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων παραμένει στον αέρα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό εκείνο που «καίει» τις περισσότερες ομάδες είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που αποτελούν το βασικό έσοδο κι αν θέλετε το… κεντρικό συστατικό για την βιωσιμότητά τους. Είναι νωπές άλλωστε οι μνήμες όλων όσων έγιναν το καλοκαίρι και την καταλυτική παρέμβαση του Βασιλειάδη, μέσω ΕΡΤ, ώστε να αποκτήσουν συμβόλαια οι τότε «άστεγες τηλεοπτικά» ΠΑΕ. Διετή μάλιστα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνει αναδιάρθρωση. Όσο όμως αυτή παραμένει… αμφίβολη, λογικό είναι να υπάρχει προβληματισμός, πολύ περισσότερο στις ομάδες που υπέγραψαν με τη δημόσια τηλεόραση. Μία εκ των οποίων ήταν και η ΠΑΕ Άρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν και επίσημα στη δημοσιότητα, η Κιτρινόμαυρη εταιρεία, για τη σεζόν 2019-2020, θα εισπράξει ένα ποσό της τάξεως του 1.992.000 ευρώ. Χρήματα που δεν θα πάρει όμως, αν αλλάξει κάτι με την αναδιάρθρωση.

Δεν ανησυχούν στην ΠΑΕ

Αν και για την ΠΑΕ Άρης τα τηλεοπτικά θα είναι το βασικό έσοδο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οι τελευταίες εξελίξεις δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ομάδας. Με την έννοια ότι ήδη έχουν έτοιμο ένα εναλλακτικό πλάνο που θα τεθεί σε… λειτουργία, αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση και το οποίο ίσως επιτρέψει στην ΠΑΕ να έχει περισσότερα έσοδα.

Δηλαδή με λίγα λόγια, στον Άρη είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να χρειαστεί αυτό το καλοκαίρι να κινηθούν μόνοι τους στην αγορά για να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Με δεδομένα μάλιστα τα φετινά… αποτελέσματα (υψηλά νούμερα τηλεθέασης στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας), οι Κιτρινόμαυροι είναι αισιόδοξοι πως θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο συμβόλαιο από το υπάρχον που βρίσκεται στον… αέρα.

 

 

Scroll Up