Το project Μάνου Γκαρθία: Ο Άρης επενδύει πάνω του

Συντάκτης: Share:

Ο Άρης έχει να κρατήσει αρκετά από τον 1ο γύρο της Super League. Και το έχει κάνει… Κάπου ανάμεσα στις σημειώσεις του Άλαν Πάρντιου, σε περίοπτη θέση είναι η περίπτωση του Μάνου Γκαρθία. Την πιο ακριβή μεταγραφική κίνηση στην ιστορία του Άρη, που έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 24χρονος Ισπανός, είχε ένα πρώτο μισό της σεζόν με σκαμπανεβάσματα. Η παρουσία του έγινε αισθητή, αλλά όχι στο βαθμό που, ενδεχομένως να ήθελε και ο ίδιος από τον εαυτό του. Με τέσσερις ασίστ και στην 5η θέση στη δημιουργία φάσεων σε όλο το πρωτάθλημα, δείχνει ότι είναι δημιουργικός, όμως, σύμφωνα με τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί του, μπορεί και παραπάνω.

 

Τα ups and downs και το γκολ

Μιλήσαμε για δημιουργία και τις… τάσεις του Μάνου Γαρθία, αλλά, αν έχει δείξει μία αδυναμία στο πρώτο κομμάτι της σεζόν αυτή είναι το γκολ. Για την ώρα τουλάχιστον, δεν απειλεί εύκολα από μακριά με σουτ, ενώ δεν πατάει συχνά στην περιοχή. Ενδεχομένως να είναι και ο ίδιος επηρεασμένος από τα πολλά σκαμπανεβάσματα της ομάδας του ή να είναι κι εκείνος μέρος αυτών.

 

Άλλος παίκτης με τον Γκρέι

Ο Μάνου είναι παίκτης που… ταΐζει κι όταν έχει την επιλογή, φαίνεται ότι το κάνει καλά. Σε πολλά παιχνίδια μάλιστα φάνηκε πως είναι σχεδόν πετυχημένη η συνεργασία με τον Αντρέ Γκρέι. Ο Ισπανός έχει το κάθετο παιχνίδι για να βρει τον Τζαμαϊκανό στην περιοχή και ο τελευταίος τις κινήσεις που αναδεικνύουν το παιχνίδι του 24χρονου μεσοεπιθετικού.

 

Ο «ρόμβος»

Ο Άρης θέλει να επενδύσει παραπάνω στον Γαρθία και να δημιουργήσει στο επιθετικό τρίτο εκείνες τις συνθήκες που θα τον βοηθήσουν να κάνει τη διαφορά. Εξ ου και όσα αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ περί ρόμβου. Προφανώς και το 4-2-3-1 δεν βγαίνει από την εξίσωση, ωστόσο ο Πάρντιου δείχνει διατεθειμένος να παίξει με δύο επιθετικούς. Και για να μην «ακυρωθεί» το πρότζεκτ «Μάνου Γαρθία» ίσως τελικά αυτή να είναι η λύση.