Το SFINA.GR ανοίγει τον φάκελο «μεταγραφές» στον Άρη

Συντάκτης: Share:

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να έχουν κάνει παύση, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λογικό είναι το ενδιαφέρον να στρέφεται σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές. Και στον Άρη, ισχύει το ίδιο αφού έχει αποφασιστεί να ενισχυθεί η ομάδα την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο ακριβής αριθμός των κινήσεων που θα γίνουν δεν έχει διευκρινιστεί σίγουρα όμως υπάρχει ένας μπούσουλας. Προφανώς και δεν πρόκειται να γίνει ξανά η…. κοσμογονία του καλοκαιριού, ωστόσο κάποιες προσθήκες στις θέσεις που έχει δείξει αδυναμία η ομάδα σίγουρα θα υπάρξουν.

Η SFINA.GR επιχειρεί να ρίξει… φως στον φάκελο «μεταγραφές» για τον Άρη. Οι κινήσεις που έχουν αποφασιστεί, αλλά και οι… προσθήκες στις προσθήκες.

Αμυντικός μέσος και επιθετικός

Η Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ σε ανύποπτο χρόνο είχε διαρρεύσει πως η ομάδα, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα προχωρήσει σε κινήσεις. Ήταν τότε που έγινε μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άλαν Πάρντιου σε ξενοδοχείο της Αθήνας, παραμονές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στα τέλη Οκτωβρίου. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν καταρχήν για την προσθήκη ενός αμυντικού μέσου δίπλα στον Πίτερ Ετέμπο. Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι ο εκλεκτός.

Από εκεί και πέρα, στον Άρη ξαναβλέπουν ζεστά την περίπτωση του Ματέι Βίντρα. Γνωρίζοντας ότι ο παίκτης θέλει χρόνο για να είναι έτοιμος. Αν πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση, θα γίνει με… ορίζοντα τα Play offs και την επόμενη χρονιά. Προφανώς κρίνουν ότι ο 30χρονος Τσέχος είναι μία… ευκαιρία με φόντο το μέλλον.

Αποδεσμεύσεις και πώληση αλλάζουν τα δεδομένα

Οι εξελίξεις ωστόσο τρέχουν και τα δεδομένα μέχρι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν και ίσως αυξήσουν τον αριθμό των κινήσεων που θα γίνουν. Ήδη κινούνται οι διαδικασίες για να λυθεί το συμβόλαιο του Ντιόπ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει μία κουβέντα και με τον Ντουκουρέ. Με τον τελευταίο υπάρχει μία συμφωνία «κυρίων» από τον περασμένο Γενάρη όταν υπέγραψε στον Άρη. Τότε και λόγω των πολλών τραυματισμών του παίκτη, είχε συμφωνηθεί σε περίπτωση που χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, να γίνει μια κουβέντα για το μέλλον της συνεργασίας τους. Αν λοιπόν, αποχωρήσουν και οι δύο, τότε ο Άρης ίσως κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη μέσου, αν και αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το θέμα Μαντσίνι. Ο Αργεντινός είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει στην ομάδα, έπειτα από όσα προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Το μέλλον του φαντάζει αμφίβολο και είναι πολύ πιθανό να πωληθεί. Αν συμβεί αυτό, τότε στον Άρη θα κληθούν να αποφασίσουν αν τους… φτάνει μόνο η ενεργοποίηση του Έντουιν Ροντρίγκες. Αλλά πιθανότατα θα αναζητηθεί αντί-Μαντσίνι.

Εκτός από όσα προαναφέραμε, να μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια να λυθούν κι άλλα συμβόλαια. Του Χαϊροβιτς για παράδειγμα, που δεν υπολογίζεται ούτε από τον Άλαν Πάρντιου. Ίσως και κάποιων ακόμη, για τους οποίους η ομάδα κρίνει ότι δεν έχουν προσφέρει ανάλογα με την αμοιβή τους. Υπάρχει μία φημολογία για τον Ιτούρμπε, ωστόσο κάτι τέτοιο, για την ώρα τουλάχιστον δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά.