Το «θέλω» της πίεσης ψηλά και η πρώτη… εικόνα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Είναι νόμος. Τα φιλικά παιχνίδια προσφέρονται για συμπεράσματα για τους προπονητές, να βγάλουν σε συνθήκες αγώνα οι παίκτες όλα όσα δουλεύουν στις προπονήσεις και γενικά σε περιόδους προετοιμασίας να μπει η ομάδα σε μία διαδικασία δημιουργίας.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

 

Εκ των πραγμάτων, φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι εξ υμών (και ημών) αναμέναμε την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο φιλικό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Διότι πάρα πολύ απλά, είδαμε ουσιαστικά την περσινή ομάδα, με τις προσθήκες κάποιων νεαρών.

Κατά διαστήματα, ο Άρης έδειξε κάποια από τα στοιχεία που τον διέκριναν και παίκτη, την… περίοδο του Μάντζιου. Έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του, είχε αυτοματισμούς στην επίθεση, αλλά, δικαιολογημένα για το χρονικό σημείο της προετοιμασίας που βρισκόμαστε, χωρίς μεγάλη διάρκεια. Στο δεύτερο ημίχρονο, ιδιαίτερα στο διάστημα που Άρης πίεσε ψηλά και κατάφερε μέσω αυτής της πίεσης να κερδίσει και τα δύο πέναλτι, είδαμε αυτό ακριβώς που προφανώς προσπαθεί να περάσει ο Μάντζιος στην ομάδα. Να έχει μεγάλα χρονικά διαστήματα έντασης στο παιχνίδι του, να κλέβει μπάλες ψηλά και με ταχύτητα να φτιάχνει φάσεις.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γνωστό ποδοσφαιρικό κλισέ ότι το πρώτο δείγμα ήταν θετικό, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της η ομάδα. Ξεκάθαρα λείπουν ακόμη παίκτες, που θα έπρεπε να είναι ήδη στο ρόστερ, αλλά ας όψεται το CAS. Μεταγραφές χρειάζονται και θα γίνουν. Δηλαδή, ο κανονικός Άρης, δύσκολα θα παίξει με σέντερ φορ, για παράδειγμα, τον Μπρούνο. Αλλά οι ενισχύσεις έρχονται. Μείνετε συντονισμένοι…