Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής του Κόπα Άφρικα!

Συντάκτης: Share:

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Καμερούν, φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις αναβολής του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «RMC Sport», η αφρικανική συνομοσπονδία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης στο Καμερούν, λόγω κορωνοϊού.

Υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας και την παραλλαγή Όμικρον, την ώρα που υπάρχουν αντιδράσεις και από ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες δεν θέλουν να χάσουν ποδοσφαιριστές σημαντικούς γι’ αυτές. Κυρίως αγγλικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει μία δυσαρέσκεια μιας και οι Αφρικανοί παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν, θα πρέπει μετά να τεθούν σε καραντίνα, κάτι που θα τους κρατήσει μακριά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται άμεσα μιας και η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 9 Ιανουαρίου, ενώ οι παίκτες θα φύγουν νωρίτερα για να κάνουν προετοιμασία.

Το θέμα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Άρη, καθώς ο Καμαρά σίγουρα θα κληθεί στην Εθνική Μαυριτανίας, ενώ κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με τον Ντιαγέ και την Εθνική Σενεγάλης.