Απόφαση που θα συζητηθεί από την UEFA: Όρισε τον VARίστα του Αγγλία-Δανία στον τελικό!

Συντάκτης: Share:

Μία απόφαση που θα συζητηθεί πήρε η UEFA, αφού όρισε τον Ολλανδό διαιτητή Πολ φαν Μπέκελ στο VAR του τελικού.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που βρισκόταν στο VAR στον ημιτελικό ανάμεσα στην Αγγλία και την Δανία και επικύρωσε την απόφαση του διαιτητή για πέναλτι πάνω στον Στέρλινγκ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό αλλά και τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου.

Χθες έγινε γνωστή η διαιτητική ομάδα του τελικού του Euro ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία, με τον εκλεκτό της UEFA να είναι ο πολύπειρος Ολλανδός, Μπιόρν Κάιπερς.

Με μία πιο προσεκτική ματιά ωστόσο σε αυτούς που τον πλαισιώνουν, θα δει κάποιος και μία επιλογή που είναι τουλάχιστον συζητήσιμη. Κι αυτό γιατί στο τιμ του VAR βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Πολ φαν Μπέκελ.

Το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι πρώτος διαιτητής VAR, αλλά δεύτερος στην ιεραρχία ο φαν Μπέκελ, μικρή σημασία έχει βέβαια. Όπως και το γεγονός ότι ενδεχομένως η επιλογή της UEFA να είχε ήδη γίνει πριν τον ημιτελικό. Εφόσον υπήρχε ενόχληση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το πέναλτι που δόθηκε στην Αγγλία, θα μπορούσε εύκολα να υπήρχε μία μικρή αλλαγή.