Αρτέτα: «Σε συζητήσεις για την επιστροφή Βενγκέρ η Άρσεναλ»

Συντάκτης: Share:

Ο Μικέλ Αρτέτα αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι η Άρσεναλ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αρσέν Βενγκέρ, ώστε ο πρώην προπονητής των «κανονιέρηδων» να αναλάβει εκ νέου πόστο στην ομάδα.
Ο Αρτέτα υπήρξε ποδοσφαιριστής του Βενγκέρ για πέντε αγωνιστικές σεζόν, πριν αποφασίσει κρεμάσει τα παπούτσια του το 2016. Βρίσκεται όμως στο Νησί από το 2005, και είναι σε θέση να αντιληφθεί με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια κληρονομιά που άφησε ο Αλσατός στο Λονδίνο, παραμένοντας στο τιμόνι της ομάδας για 18 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράδοξη η επιθυμία του Αρτέτα για την επιστροφή του Βενγκέρ στο «Έμιρεϊτς», καθώς ο Ισπανός πιστεύει ότι η γνώση, η εμπειρία αλλά και η αγάπη του για το σύλλογο μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αρτέτα δήλωσε:

«Έχουν υπάρξει επαφές. Τον είδα στην πρεμιέρα της ταινίας “Αρσέν Βενγκέρ: Ο ανίκητος”, του καινούργιου ντοκιμαντέρ για την καριέρα του. Ήταν τεράστια χαρά για μένα να τον δω και να μιλήσουμε, και ελπίζω να τον έφερα λίγο πιο κοντά στην επιστροφή του.
Θεωρώ ότι η παρουσία του μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει, λόγω του σεβασμού και του θαυμασμού που όλοι τρέφουμε προς το πρόσωπό του για όλα όσα έχει πετύχει και το τι σημαίνει για την Άρσεναλ.
Δεν μπορώ να σας πω από τώρα τι ρόλος θα του προσφερθεί από την ομάδα, μπορώ όμως να σας πω ότι εγώ θα τον ήθελα πολύ κοντά σε εμένα και τους ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τεράστια τιμή, τόσο για εμένα, όσο και για τον σύλλογο».

Ο Βενγκέρ αποχώρησε από την ομάδα της καρδιάς του το 2018 ως προπονητής, και έκτοτε δεν έχει αναλάβει κάποιο άλλο πόστο. Πλέον κατέχει την θέση του Προέδρου στην επιτροπή της FIFA για την παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, και παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του ότι ο κύκλος της Άρσεναλ έχει κλείσει για τον ίδιο, σίγουρα θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον μια πιθανή επιστροφή ενός θρύλου της Premier League στο Βόρειο Λονδίνο.