Ιδιοκτήτης Χάντερσφιλντ: «Κινδυνεύουν οικονομικά πολλές αγγλικές ομάδες»

Συντάκτης: Share:

Η Χάντερσφιλντ παλεύει για την παραμονή της στην Premier League, όμως ο ιδιοκτήτης της, Φιλ Χότζκινσον, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για τις περισσότερες αγγλικές ομάδες μετά την πανδημία.

 

«Το θέμα δεν είναι αν θα ολοκληρώσουμε τη φετινή σεζόν, αλλά τι θα γίνει μετά. Αν δεν καταλήξουμε σε μία συνολική συμφωνία, η ‘πυραμίδα’ του αγγλικού ποδοσφαίρου θα καταστραφεί. Έχουμε το χειρότερο σενάριο που θέλει τα παιχνίδια να γίνονται χωρίς κόσμο μέσα στο 2020.

 

Τότε, υπάρχει μία ρεαλιστική πιθανότητα να υπάρξουν 50-60 ομάδες που θα σταματήσουν να υπάρχουν, αφού δεν θα έχουν έσοδα, ώστε να συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Για εμάς, η ζημιά από τα εισιτήρια θα είναι 7-10 εκατομμύρια λίρες, ενώ οι τηλεοπτικές απώλειες θα είναι από 10 έως 30 εκατομμύρια. Για άλλες ομάδες μικρότερων κατηγοριών, η κατάσταση θα είναι απελπιστική.

 

Οι παίκτες πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης. Ίσως με μισήσουν που θα το πω αυτό, αλλά πρέπει η Ένωσή τους να δεχτεί στο μέλλον μειώσεις μισθών από 30 έως 50% μέχρι να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, αλλά αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει».

Scroll Up