Λανθασμένη η αναβολή του «Ελ Κλάσικο» για Φίγκο

Συντάκτης: Share:

Την αντίθεση και… απορία του για ποιο λόγο έπρεπε να αλλάξει η ημερομηνία του κλασικού ντέρμπι πρωταθλήματος της Ισπανίας μεταξύ της Μπαρσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο παλαίμαχος άσος αμφότερων των συλλόγων, Λουίς Φίγκο.

Μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση σχετική με το ποδόσφαιρο των ανθρώπων με αναπηρία, ο Πορτογάλος άλλοτε σταρ των γηπέδων τόνισε:

«Είχα παίξει στη Βαρκελώνη, όταν είχα γυρίσει ως αντίπαλος της Μπαρσελόνα με τη Ρεάλ και η ασφάλειά μου δεν ήταν εγγυημένη. Δε βλέπω το λόγο που το παιχνίδι δεν μπορούσε να γίνει. Σήμερα, αν πρέπει να εγγυηθείς την ασφάλεια ενός αγώνα, απλώς το κάνεις. Το να αλλάζεις την ημερομηνία ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού δυναμώνει τους ανθρώπους αυτούς (σ.σ. εννοεί αυτούς που μπορεί να προκαλούσαν επεισόδια). Αυτοί αγαπούν να ακούγονται, όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική».  

Θυμίζουμε ότι το Μπαρσελόνα-Ρεάλ ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο «Καμπ Νου» στις 26 Οκτωβρίου, ωστόσο, το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω φόβου επεισοδίων ένεκα των μαζικών διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη, μα και άλλες πόλεις της Καταλονίας, οι οποίες απευθύνονταν κατά των ισπανικών Αρχών που επέβαλαν την ποινή της φυλάκισης σε εννέα επιφανή στελέχη του Κινήματος Ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Δείτε Επίσης

Scroll Up