Μενιάν: «Είμαι μαύρος, περήφανος και στέκομαι» (pic)

Συντάκτης: Share:

Θέση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πήρε ο τερματοφύλακας της Μίλαν Μάικ Μενιάν, για τα ρατσιστικά σχόλια που δέχθηκε από τους οπαδούς της Γιουβέντους.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς της Γιουβέντους έπεσε ο τερματοφύλακας της Μίλαν Μάικ Μενιάν, έπειτα από την ισοπαλία με 1-1 στο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Τορίνο.

Μετά το περιστατικό αυτό, η διοίκηση της «γηραίας κυρίας» άρχισε έρευνα, με στόχο να εντοπίσει τους υπαίτιους και να τους τιμωρήσει.

Από τη πλευρά του, ο τερματοφύλακας της Μίλαν πήρε θέση με μια σκληρή ανάρτηση στο Instagram, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Αναλυτικά:

«Το βράδυ της Κυριακής, οι οπαδοί της Γιουβέντους με στόχευσαν με ρατσιστικές προσβολές. Τι θέλετε να πω; Ότι ο ρατσισμός είναι λάθος και ότι αυτοί οι υποστηρικτές είναι ηλίθιοι;

Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης που του συμβαίνει αυτό. Όσο αντιμετωπίζουμε αυτά τα γεγονότα ως “μεμονωμένα περιστατικά” και δεν αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένη δράση, η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Τι κάνουμε για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου; Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι αποτελεσματικό; Είμαι σε μια ομάδα που προσπαθεί να πρωτοστατήσει εναντιώνοντας σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Πρέπει όμως να είμαστε πιο πολλοί και να είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη μάχη για την κοινωνία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο.

Αυτοί που κυβερνούν το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πώς είναι να ακούς ύβρεις και τέτοια σχόλια που μας παρομοιάζουν με ζώα; Ξέρουν τι κάνει για τις οικογένειές μας, για τους αγαπημένους μας που το βλέπουν και που δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσε να συμβεί ακόμα το 2021;

Δεν είμαι “θύμα” ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι. Όσο μπορούμε να δίνουμε τη φωνή μας για να αλλάξουν τα πράγματα, θα το κάνουμε».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAGIC MIKE MAIGNAN (@mmseize)