Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Νιγηρίας ο Ζοσέ Πεσέιρο

Συντάκτης: Share:

Ο Πορτογάλος, άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο, ανακοινώθηκε την Τετάρτη (29/12) από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας ως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά δεν θα καθίσει στον πάγκο των «Σούπερ Αετών» στη διάρκεια του Κόπα Άφρικα τον επόμενο μήνα.

 

Τον τρέχοντα μήνα η Νιγηρία απέλυσε τον Γερμανό, Τζέρνοτ Ρορ, μερικές εβδομάδες πριν από τη σέντρα του Κόπα Άφρικα, με τον τεχνικό διευθυντή, Ογκουστίν Εγκουαβοέν, να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός τεχνικός.

 

«Μετά από προσεκτική εξέταση ενός σημειώματος που παρουσίασε ο πρόεδρος της τεχνικής και αναπτυξιακής υποεπιτροπής, η εκτελεστική επιτροπή ενέκρινε την πρόταση για την πρόσληψη του κυρίου Ζοσέ Πεσέιρο ως νέου προπονητή των “Σούπερ Αετών”» αναφέρει η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νιγηρίας.

 

Η Ομοσπονδία ανέφερε ότι το Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 9/01 έως τις 6/02, θα επιτρέψει στον Πορτογάλο προπονητή να δημιουργήσει μία σωστή εργασιακή σχέση με τον Εγκουαβοέν, ο οποίος θα επιστρέψει στα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντού μετά το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά της Αφρικής.