Πρόεδρος Ρίβερ Πλέιτ: Έχω δεχτεί απειλές θανάτου απο οπαδούς της Μπόκα

Συντάκτης: Share:

Παραχωρόντας συνέντευξη στην Ισπανική “Marca” ο Πρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ Ροδόλφο Ντ΄ Ονόφριο, αποκάλυψε πως έχει δεχτεί πάνω απο 200 απειλές για την ζωή του απο οπαδούς της Μπόκα Ρίβερς.

 

Το “Super Classico” ανάμεσα σε Μπόκα Ρίβερς και Ρίβερ Πλέιτ το τελευταίο διάστημα έχει στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της ποδοσφαιρικής κοινότητας, με τον δεύτερο τελικό ανάμεσα στους δύο μισητούς αντιπάλους, να είναι προγραμματισμένος για αύριο, στις 21:15 στο Santiago Bernabeu, με τον φόβο για νέα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων να ειναι ορατός έχοντας σημάνει συναγερμό στις Ισπανικές αρχές.

 

Θύμα της τεράστιας αντιπαλότητς ανάμεσα στην Μπόκα Ρίβερς και την Ρίβερ Πλέιτ, έπεσε και ο Πρόεδρος της δεύτερης, Ροδόλφο Ντ’ Ονόφριο, ο οποίος με δηλώσεις του στην “Marca” δήλωσε πως δέχεται απειλές ακόμη και για την ίδια του την ζωή, αναφέροντας μεταξύ άλλων  “Έχω περάσει δύσκολες στιγμές. Όταν δηλώνω ότι θέλω να ξεμπλέξω την ομάδα από οπαδούς που προκαλούν επεισόδια, ενεργούν ενάντιά μου. Έχω δεχτεί απειλές θανάτου εγώ και τα μέλη της οικογένειάς μου. Μπορώ να σας δείξω το τηλέφωνό μου.

 

Συνήθως δεν δίνω σημασία, αλλά τις τελευταίες μέρες έχω δεχτεί απειλές 200-300 απειλές από οπαδούς της Μπόκα. Μερικούς τους αναγνώρισα μέσω του whatsapp και θα τους πάω στα δικαστήρια”

 

Είναι μεγάλη ντροπή που το πιο σημαντικό παιχνίδι της Αργεντινής θα διεξαχθεί σε άλλη χώρα. Θεωρώ ότι είναι υπεύθυνη η ομοσπονδία. Δεν χρειάζεται στρατός για να γίνει ένα ματς, εξυπνάδα χρειάζεται”.

Όσο για το αν αυτός ο αγώνας θα ξεπλύνει την αρνητική εικόνα της Αργεντινής, απάντησε: “Η Αργεντινή έχει μεγάλες ανάγκες. Πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, το ποσοστό της φτώχειας ξεπερνά το 30%. Είναι ένα παιχνίδι – σύμβολο, αλλά όχι η απτή πραγματικότητα”.