«Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους απειλούν την UEFA με αγωγές»

Συντάκτης: Share:

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για τη European Super League και αποκάλυψε πως οι τρεις αποστάτισσες Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους απειλούν με αγωγές την UEFA.

Μπορεί το εγχείρημα της ESL να στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, μπορεί οι 9 εκ των 12 συλλόγων – ιδρυτικών μελών να αποχώρησαν μετά τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν, ωστόσο οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους εξακολουθούν να προασπίζουν την ιδέα για μία κλειστή λίγκα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Telegraph» την αντίφαση των τριών ομάδων, καθώς τη μία στιγμή εκδίδουν ανακοίνωση για την ESL και την επόμενη στέλνουν στην UEFA αίτηση για το Champions League.

«Ακόμα και οι πιο άσχετοι έχουν καταλάβει πως η ESL είναι παρελθόν, έχει τελειώσει. Νομίζω πως αυτές οι τρεις ομάδες, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Γιουβέντους, με την Λίγκα τους μας έχουν βοηθήσει σημαντικά για να προωθήσουμε την ιδέα της συμπαράστασης μεταξύ των συλλόγων, γιατί είναι εύκολο να τους πούμε πως αν δεν τους αρέσει εδώ, ας πάνε στην δική τους Λίγκα.

Οι φίλαθλοι μιλάνε για τους Αμερικανούς επενδυτές στην Αγγλία αλλά ξεχνάνε πως αυτοί οι τρεις είναι ένας Ιταλός και δύο Ισπανοί. Νομίζουν πως η Γη είναι… επίπεδη. Έβγαλαν ανακοίνωση πως η European Super League είναι ζωντανή και δύο μέρες μετά έστειλαν αίτηση για το Champions League της επόμενης χρονιάς. Αν είναι τόσο καλή η Λίγκα τους γιατί θέλουν να παίξουν στην δική μας;

Μας απειλούν με αγωγές, πως θα μας πάνε δικαστικά. Προφανώς έχουν πολλά χρήματα. Καλύτερα να τα επενδύσουν στις Ακαδημίες τους και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Για μένα το ιδανικό θα ήταν για το Champions League όποιος προκρίνεται να παίζει. Αλλά είναι δύσκολο για μένα να επικοινωνήσω με τους τρεις (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), όταν εξαφανίζονται την νύχτα».