Σαουθγκέιτ: «Θετικό για εμάς που θα παίξουμε μακριά από την έδρα μας, με έχει εντυπωσιάσει η Ουκρανία»

Συντάκτης: Share:

Θετικό είναι το γεγονός πως η Αγγλία θα αγωνιστεί μακριά από το Γουέμπλεϊ, σύμφωνα με τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας τόνισε στις δηλώσεις του πως θα ήταν δύσκολο να επαναλάβουν οι ποδοσφαιριστές του ότι με την Γερμανία στο Γουέμπλεϊ μόλις τρεις μέρες μετά, λέγοντας πως είναι θετικό το γεγονός ότι η ομάδα του θα αγωνιστεί μακριά από την έδρα της. Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος με το έργο που έχει κάνει ο Αντρέι Σεφτσένκο στην εθνική Ουκρανίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Υπήρξε μεγάλη χαρά μετά το παιχνίδι με την Γερμανία, το απολαύσαμε όλοι εκείνη τη μέρα. Όμως, ακόμα και όταν ήμασταν στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, οι παίκτες συζητούσαν ήδη για το επόμενο και την προετοιμασία που χρειάζεται να κάνουμε. Στρέψαμε αμέσως την προσοχή μας στην επόμενη πρόκληση», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» και πρόσθεσε:

«Πετύχαμε κάτι, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορυφή μας. Θέλουμε να προχωρήσουμε παραπάνω από εδώ. Νομίζω πως η φρεσκάδα στην ψυχολογία είναι το κλειδί. Προφανώς, έχουμε και ένα ισχυρό σύνολο».

Όσο για το ότι η Αγγλία θα δώσει παιχνίδι εκτός έδρας, με στόχο να επιστρέψει στο Λονδίνο για τον τελικό που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ, είπε: «Για εμάς είναι θετικό το ότι αγωνιζόμαστε εκτός. Θα ήταν πολύ δύσκολο τρεις μέρες αργότερα να επαναλάβουμε αυτή την εμπειρία στο Γουέμπλεϊ. Τώρα θα περάσουμε από διαφόρων ειδών τεστ. Πρέπει να παίξουμε μακριά από την έδρα μας, να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, χωρίς πολλούς Άγγλους φιλάθλους στις εξέδρες. Εξαρτάται μόνο από την ομάδα μας και τι μπορούμε να κάνουμε, τι ενέργεια και συγκέντρωση θα δημιουργήσουνε».

Όσο για την Ουκρανία, ανέφερε: «Με έχει εντυπωσιάσει το τι έχει κάνει ο Αντρέι Σεφτσένκο για αυτή την ομάδα. Είχαν κάποια κακά αποτελέσματα στο Nations League αλλά επανήλθαν. Πήραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Γαλλία στα προκριματικά του Μουντιάλ και ξανά αυτήν την εβδομάδα κόντρα στη Σουηδία. Αν τους δώσεις χώρο να παίξουν, θα παίξουν. Έχουν κάποιους πολύ επικίνδυνους επιθετικούς».