Σεφτσένκο: ««Νομίζω ότι οι μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν βασικό ρόλο στο παιχνίδι, κάναμε ένα υπέροχο τουρνουά»

Συντάκτης: Share:

Ικανοποιημένος από την πορεία της εθνικής Ουκρανίας στο τουρνουά εμφανίστηκε ο Αντρέι Σεφτσένκο μετά την ήττα με 4-0 από την Αγγλία και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του EURO.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας στάθηκε στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, ενώ ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές του λέγοντας ότι έκαναν ότι μπορούσαν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Νομίζω ότι οι μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν βασικό ρόλο στο παιχνίδι. Δεν αντιμετωπίσαμε καλά τις ψηλές μπάλες, η Αγγλία έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, ήταν δύσκολο για εμάς. Σε γενικές γραμμές παίξαμε το ποδόσφαιρό μας, δεν γυρίσαμε την πλάτη στις αρχές μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα, αλλά αυτό το βουνό αποδείχθηκε πολύ ψηλό για να το ανέβουμε. Μάλλον είναι λίγο νωρίς για να ανεβαίνουμε τέτοια βουνά.

Το γεγονός ότι χάσαμε τον Κριβτσόφ (λόγω τραυματισμού) έπαιξε ρόλο, φυσικά, επειδή είναι έμπειρος αμυντικός και είναι καλός στον αέρα. Έπρεπε να αλλάξουμε σε τέσσερις πίσω. Βασικά, η αλλαγή ενός σχηματισμού δεν είναι δύσκολη για αυτήν την ομάδα. Η ομάδα μας μπορεί να αλλάξει θέσεις γρήγορα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες καταλαβαίνουν πολύ καλά τη δομή του παιχνιδιού. Αλλά το γεγονός ότι χάσαμε έναν παίκτη που θα μπορούσε να ασκήσει κάποια πίεση στον αντίπαλο στον αέρα ήταν ιδιαίτερα εμφανές στο δεύτερο ημίχρονο.

Νομίζω ότι κάναμε ένα υπέροχο τουρνουά. Και πάλι, η ομάδα είχε το δικό της στυλ. Αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον τρόπο παιχνιδιού της, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τον αντίπαλο. Από αυτή την άποψη, η ομάδα έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Τα παιδιά έκαναν ό, τι μπορούσαν και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό».