Στο Hall of Fame του ιταλικού ποδοσφαίρου οι Μιχαΐλοβιτς, Τζόλα, Ζιντάν και… Special One!

Συντάκτης: Share:

Τέσσερα σπουδαία ονόματα που άφησαν το δικό του στίγμα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επιλέχθηκαν για να εισαχθούν στο Hall of Fame της Serie A.

Συγκεκριμένα, η FIGC ανακοίνωσε τους Τζιανφράνκο Τζόλα, Ζινεντίν Ζιντάν, Ζοσέ Μουρίνιο και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στο Hall of Fame που ιδρύθηκε το 2011 και αφορά παίκτες, προπονητές, μάνατζερ και διαιτητές που βρέθηκαν είτε στο ιταλικό πρωτάθλημα, είτε στην εθνική ομάδα της «Σκουάντρα Ατζούρα».

H επιτροπή επέλεξε τις τέσσερις συμμετοχές του 2023, καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει μια κατηγορία στο Hall of Fame.

Ο Τζόλα επιλέχθηκε ως ο Ιταλός παίκτης της κατηγορίας, ο Ζινεντίν Ζιντάν ως ο ξένος παίκτης που πέρασε με σπουδαία επιτυχία από τη Γιουβέντους, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο για την τεράστια προσφορά του στον πάγκο της Ίντερ, όπου κατέκτησε το τρεμπ τη σεζόν 2009-2010.

Για τη μνήμη του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που απεβίωσε από λευχαιμία τον Δεκέμβριο του 2022, υπήρξε ιδιαίτερη αναγνώριση και εκτίμηση για την παρουσία του στο ιταλικό ποδόσφαιρο, πρώτα ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής.