ΕΚΤΑΚΤΟ: Έρχεται και νέα δικαίωση του Άρη! Αλλάζουν τα δεδομένα!

Συντάκτης: Share:

Η απόφαση του CAS για επιστροφή των έξι βαυμών στον Άρη, αλλάζει τα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου οι κιτρινόμαυροι παίρνουν πλέον την τέταρτη θέση στα πλέι οφ, αλλά με προοπτική να ανεβούν και στην τρίτη, αφού βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, η οποία δεν δείχνει τόσο δυνατή αυτή την περίοδο, άρα υπάρχουν ελπίδες για τον Άρη να την περάσει και να πάρει τελικά την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία, εξασφαλίζοντας 100% την έξοδο στην Ευρώπη…

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, που έρχεται εντός του μηνός Μαρτίου: Η απόφαση του CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του SFINA.GR ο Άρης θα δικαιωθεί και σε αυτή την υπόθεση!

Θα δικαιωθεί, γιατί έχει δίκιο 100%, δεδομένου ότι αυτή που έχει την ευθύνη είναι η ΕΠΟ, η οποία εξέδωσε δελτίο του παίκτη και ο Άρης δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να τον βάλει να παίξει, εφόσον είχε δελτίο που εξέδωσε η ομοσπονδία!

Εάν δεν εξέδιδε δελτίο η Ομοσπονδία, ο Ντουρμισάι δεν θα έπαιζε, δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής. Όταν λοιπόν, η διοργανώτρια ή καλύτερα ο μοναδικός φορέας που αναγνωρίζει η UEFA στην Eλλάδα, δηλαδή η ΕΠΟ, βγάζει δελτίο σε έναν παίκτη και εγκρίνει μεταγραφή, ίσως από λάθος κάποιου υπαλλήλου της ΕΠΟ, τι φταίει η ομάδα;

Αυτό είναι το σκεπτικό του Άρη που κατατέθηκε στο CAS και σύμφωνα με πληροφορίες από την έδρα του CAS, η απόφαση θα δικαιώνει τον Άρη και θα μπορεί να κάνει μεταγραφές χωρίς πρόβλημα πλέον.

Επίσης, ένα σημαντικό θέμα, είναι ότι ο “Νέος Άρης” είναι αξιόπιστος πλέον στην UEFA, γιατί πληρώνει παλιές υποχρεώσεις, που δεν έπρεπε κανονικά να πληρώσει, αφού σύμφωνα με τον ελληνικό Νόμο, δεν έχει καμία ευθύνη η νέα διοίκηση για τις υποχρεώσεις της παλιάς, αφού έγινε νέα ΠΑΕ με άλλο ΑΦΜ!

Παρ’  όλα αυτά, ενώ τα ελληνικά δικαστήρια υποστηρίζουν αυτό το Νόμο, η UEFA δεν το υποστηρίζει και αναγκάζει τον Καρυπίδη να πληρώσει τις παλιές υποχρεώσεις. Η στάση του Άρη (που πληρώνει) μετράει πάρα πολύ και δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει στόχο να πληρώσει, έστω και με δόσεις, τις παλιές υποχρεώσεις, άρα είναι αξιόπιστη και κάνει ένα σημαντικό “αγώνα” να αποκτήσει πανευρωπαϊκή αξιοπιστία.

Τώρα, με την θετική απόφαση για το θέμα Ντουρμισάι, μετά τη δικαίωση στο “μείον 6”, αλλάζουν τα δεδομένα στην ομάδα και αναμένεται σοβαρή ενίσχυση το καλοκαίρι, με “φρεσκάρισμα” έμψυχου υλικού!