Επιστολή της ΕΠΣ Μακεδονίας σε Αυγενάκη για την αθλητική αναγνώριση των Ενώσεων!

Συντάκτης: Share:
Το πρόγραμμα αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομής

Η Ένωση Ποδοσφαιρισκών Σωματείων Μακεδονίας έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στον οποίο αναφέρει τις θέσεις της για τις άδειες των Ενώσεων, που… δεν υπάρχουν!

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

Θεσσαλονίκη,  22 Ιουλίου  2020

Αριθ. Πρωτ.  — 1162 —

Προς

Τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη,

Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.         Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

2.         κ. Γεώργιο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

3.         ΄Ολες τις Ενώσεις – μέλη της Ε.Π.Ο.

Κύριε Υφυπουργέ,

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με την αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Α., ενημερωθήκαμε ότι, επειδή κάποιες Ε.Π.Σ. δεν έχουν αθλητική αναγνώριση !!!, αν και λειτουργούν και προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες, οι ποδοσφαιριστές που μετέχουν στις μικτές ομάδες των Ε.Π.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αρμοδιότητας Ε.Π.Ο. δεν έχουν δικαίωμα ωφέλειας των μορίων που τους παρέχει ο Νόμος για την είσοδό τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (παρ. 2 και 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 38 παρ. 1 και 2 του Ν. 4115/2013), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγγραφούν στον ειδικό πίνακα της Γ.Γ.Α. για τους διακριθέντες αθλητές (σχετικός σύνδεσμος: https://gga.gov.gr/athlitismos/athlitismos/diakrithentes-athlite).

Παρά το γεγονός ότι η Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έχει λάβει αθλητική αναγνώριση, οι ποδοσφαιριστές των μικτών της ομάδων στερούνται του ως άνω δικαιώματος, επειδή,  σύμφωνα με την  ενημέρωση, οι αντίπαλες ομάδες της Ε.Π.Σ.Μ. στο πρωτάθλημα δεν έχουν αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α..

Είναι  δε τραγελαφικό το γεγονός ότι ουδέποτε εκδόθηκε σχετική οδηγία ή  απόφαση από τους αρμόδιους φορείς για την ακυρότητα ή μη διάκριση αθλητή σε περίπτωση που το σωματείο/Ε.Π.Σ. δεν κατέχει αθλητική αναγνώριση.

Θεωρούμε δεδομένο, κύριε Υφυπουργέ,  ότι θα επιληφτείτε και θα  επιλύσετε άμεσα του παραπάνω προβλήματος,  επειδή  κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τον κόπο, τις προσπάθειες και  το μέλλον των παιδιών μας.

Ελπίζουμε ότι όλο το γεγονός που δημιουργήθηκε οφείλεται σε  λάθος ενημέρωση των υπαλλήλων της Γ.Γ.Α..

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΑΛΗΣ

Scroll Up