Δημητριάδης: «Nα αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε»

Συντάκτης: Share:

Στον «FOCUS FM 103,6» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, ο οποίος μίλησε για την συμμετοχή των νεαρών παιδιών στις κατηγορίες των Α’1 και Α’ της ΕΠΣΜ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την συμμετοχή νεαρών παικτών στις δύο κορυφαίες κατηγορίες: «Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Βλέπουμε την ιστορία με την Εθνική ομάδα αλλά το κυριότερο είναι ότι βλέπουμε μία ηλικία των 16-17 ετών που δεν απορροφούνται ούτε από τα ερασιτεχνικά σωματεία και φεύγουν δεξιά και αριστερά. Αυτό που θέλουμε είναι οι μικρές ηλικιακές ομάδες να παίζουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενδεχομένως να το κάνουμε από την ηλικία των 18 και κάτω. Τον πρώτο χρόνο να έχουμε δύο παιδιά στην 18αδα και υποχρεωτικά ένας παίκτης να αρχίσει και να τελειώνει στο κύπελλο.

Την επόμενη χρονιά να έχουμε τρία παιδιά στην 18αδα και υποχρεωτικά δύο να ξεκινούν και να τελειώνουν στο κύπελλο. Τον τρίτο χρόνο να είναι τέσσερις στην 18αδα και τρεις στο κύπελλο. Κοιτάμε να δώσουμε το έναυσμα στους παράγοντες να σταματήσουν να είναι αιμοδότες και να σταματήσουν να συντηρούν τις ομάδες. Επίσης υπάρχουν τα προβλήματα των ομάδων που δεν έχουν υποδομές.

Στις ομάδες τις περιφέρειας που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν ακαδημίες, να υπάρχει διαφορετικό μέτρο. Αντί για δύο να έχουν έναν και έναν, αντί για τρεις να έχουν δύο συν έναν. Ομάδες όπως η Αυγή ή ο Άγιος Αντώνης να κάνουν συνεργασίες, να πάρει δύο τρία παιδιά από άλλες ομάδες για να τα χρησιμοποιήσει, όπως είναι η Θέρμη που έχει 200 παιδιά και παίζει στην Γ΄Εθνική».

Για την παρέμβαση γονέων ζητώντας χρήματα από τις ομάδες για τα παιδιά τους: «Κάθε νεωτερισμός τρομάζει. Αν καταλάβουν οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών ότι δεν θα προχωρήσουν και κινδυνεύουν να βρεθούν στις καφετέριες θα αλλάξουν οι απαιτήσεις. Εξάλλου μας δίνει την δυνατότητα ο κανονισμός να έχουμε δελτία μικρής διάρκειας (1-3 ετών).

Αν υπάρχει ο κακοήθης γονιός που θέλει το κακό του παιδιού του και ζητάει χρήματα για να παίξει ο 16χρονος γιος του στο ερασιτεχνικό, αν μη τι άλλο δολοφονείς την καριέρα του ίδιου σου του παιδιού».