Δημητριάδης: «Να μη δηλητηριάσει ο Ολυμπιακός και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Συντάκτης: Share:

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από την τοξικότητα του που περιβάλλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η τοξικότητα που περιβάλλει ο Ολυμπιακός το επαγγελματικό πρωτάθλημα να μην την μεταφέρει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να μην το δηλητηριάσει. Όλοι έχουν ανάγκη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και άπαντες ξεκίνησαν από εδώ. Δεν πρέπει να απομονωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εμείς κάναμε κάποιες προτάσεις στον υφυπουργό Αθλητισμού και είναι οι εξής:

 

– Απαλλαγή κάθε ερασιτεχνικού σωματείου από τον αναλογούντα ΦΠΑ.

 

– Απαλλαγή ποσοστού 70% επί του φορολογητέου εισοδήματος που αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις ή τις χορηγίες από επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι του ποσού 10.000,00 € και για δύο μόνον συλλόγους ανά έτος.

 

– Παρακράτηση ποσοστού, που θα ορισθεί (π.χ. 5%), επί των κερδών ανά παίκτη που αφορούν τυχερά παίγνια, εντός του χώρου του ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων (βόλεϊ, μπάσκετ κλπ.). Το ποσοστό αυτό θα διανέμεται αναλογικά στις ομοσπονδίες και αυτές θα χορηγούν το 20% του ως άνω ποσοστού στις ενώσεις και κατ’ επέκταση στα ερασιτεχνικά σωματεία.

 

– Παρακράτηση ποσοστού (1% από το ποσοστό του 5% που λαμβάνει η Ε.Π.Ο.) για τη μεταγραφή κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή.

 

– Σε κάθε μεταγραφή ανήλικου Έλληνα ποδοσφαιριστή, οι ΠΑΕ να καταβάλλουν ένα ποσό στην Ένωση Για παράδειγμα, αν ο ΠΑΟΚ πάρει έναν παίκτη από τα Γιαννιτσά να δώσει ένα συμβολικό ποσό».

 

 

Πηγή: Metropolis 95.5 FM