Έτσι θα διεξαχθεί το κύπελλο της ΕΠΣΜ φέτος… Η προκήρυξη!

Συντάκτης: Share:

Στο 49ο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, υποχρεωτικά θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας της δύναμής της, της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, ενώ προαιρετικά μπορούν να συμμετέχουν οι ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα Super League 1, Super League 2, Football League και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα αρμοδιότητας της Ένωσης.

Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων θα χωριστούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και θ’ αγωνίζονται ξεχωριστά οι ομάδες της Α’, Α1 Ερασ. κατηγορίας, οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ και της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας και ξεχωριστά οι ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Οι ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις (α’ φάση αγώνων) το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις (α’ φάση αγώνων) το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι νικήτριες ομάδες της Α’ και Β’ – Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στη β’ φάση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν ημέρα Τετάρτη (16 και 23 Οκτωβρίου 2019).

Στη γ’ φάση θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας από τη β’ φάση και σ’ αυτήν τη φάση θα ενταχθούν και οι ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ που θα καταθέσουν δήλωση συμμετοχής στο κύπελλο. Σ’ αυτήν τη φάση συνεχίζουν, ξεχωριστά, και οι νικήτριες ομάδες της Β’ ή της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Στη δ’ φάση θα συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της γ’ φάσης και σ’ αυτήν τη φάση θα ενταχθούν και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Σ’ αυτήν τη φάση συνεχίζουν, ξεχωριστά, και οι νικήτριες ομάδες της Β’ ή της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Στην προημιτελική φάση των «8» ομάδων προβλέπεται η παρουσία τουλάχιστον  δύο (2) ομάδων από τη Β’ ή τη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Οι αγώνες από τη β’ φάση μέχρι και τον Τελικό θα διεξάγονται ημέρα Τετάρτη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Επιτροπής Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλήματος και την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣΜ.

Τα ζευγάρια σ’ όλες τις φάσεις θα προκύπτουν, ύστερα από δημόσια κλήρωση. Όλοι οι αγώνες από την α’ φάση μέχρι την ημιτελική φάση θα είναι νοκ άουτ.

Η ομάδα που θα κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος, όταν το ζεύγος των ομάδων που θα κληρωθεί ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Αν, όμως, το ζεύγος των ομάδων που θα κληρωθεί ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, τότε γηπεδούχος ορίζεται η ομάδα που θα αγωνίζεται σε κατώτερη κατηγορία, ανεξάρτητα ποια ομάδα αναδείχτηκε πρώτη στην κλήρωση.

Στην ημιτελική φάση του θεσμού οι αγώνες θα είναι διπλοί και ο Τελικός θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα επιλέξει η ΕΠΣΜ, ύστερα από σχετική απόφασή του διοικητικού της συμβουλίου.

Δείτε Επίσης

Scroll Up