Η ΕΠΣ Μακεδονίας στη νέα εποχή

Συντάκτης: Share:

Η ΕΠΣ Μακεδονίας πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τον Αύγουστο του 1998 δημιούργησε την ιστοσελίδα της και τον Αύγουστο του 2021 με την ανανέωση της σελίδας της (www.epsm.gr) εγκαινίασε την ηλεκτρονική υποβολή από τα σωματεία της των δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα, το κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων και στα πρωταθλήματα υποδομών της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022.

 

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ΕΠΣΜ είχε συνεχή επικοινωνία με τα σωματεία της, μέσω της πλατφόρμας zoom, τα οποία ενημέρωνε για τα δεδομένα που είχαν προκύψει, λόγω covid – 19, και πρόσφατα για τους νέους κανονισμούς της ΕΠΟ που αφορούσαν στις εγγραφές – μετεγγραφές των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, τον τρόπο έκδοσης των νέων δελτίων ορισμένου χρόνου και της υποχρεωτικής επανέκδοσης και αντικατάστασης των δελτίων παλαιού τύπου σε δελτία νέου τύπου ορισμένου χρόνου.

 

Δημιούργησε τη διαδικτυακή της τηλεοπτική πλατφόρμα «EPSM.TV» και στα πρώτα της βήματα κάλυψε και πρόβαλε τις κληρώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου της Ένωσης, τους αγώνες αρμοδιότητάς της, τις εκδηλώσεις της, παρουσίασε τον α’ κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών με ομιλητή τον κ. Νίκο Φράγκο και μετέδωσε κοινωνικά μηνύματα κατά του ρατσισμού και κατά της βίας.

 

Οι παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων της ΕΠΣΜ θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην «EPSM.TV», προκειμένου να καταθέτουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

 

Το νέο αναβαθμισμένο site της ΕΠΣ Μακεδονίας θα περιλαμβάνει on line υπηρεσίες και καθημερινή ενημέρωση σε επισκέπτες και σωματεία, θα συνεχίσει να παρουσιάζει επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ έχει προβλεφθεί να υπάρξει υποδομή για τη φιλοξενία applications της Ένωσης.

 

Από την αγωνιστική δράση και δραστηριότητα των σωματείων της, θα προβάλλονται αποτελέσματα, βαθμολογίες, απ’ ευθείας μεταδόσεις αγώνων μέσω live streaming και στιγμιότυπα αγώνων απ’ όλες τις κατηγορίες, οι εκδηλώσεις και οι κοινωνικές τους πρωτοβουλίες. Επίσης, θα φιλοξενούνται οι αποφάσεις του διοικητικού της συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας, οι αγώνες των μικτών ομάδων, χρηστικές πληροφορίες που ενδιαφέρουν άμεσα τα σωματεία, ρεπορτάζ και ειδήσεις από το χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του ερασιτεχνικού, όπως και οι επαφές με τους φορείς για την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τα ερασιτεχνικά σωματεία.

 

Στόχος της Ένωσης είναι να συμβάλλει με τις παρεμβάσεις της στην περαιτέρω αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και στην προβολή του έργου των σωματείων της.

 

Σ’ αυτήν της την προσπάθεια συνεργάζεται με τo «INSPORT.GR» το οποίο και την υποστηρίζει τεχνικά.