Η γιορτή της ΕΠΣΜ

Συντάκτης: Share:

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Μακεδονίας

στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου

και της έκφρασης

 

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Μακεδονίας στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  η οποία είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν σωματεία που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 και πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στον Πολιτισμό, την Επιστήμη, τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο.

Ο προγραμματισμός της ΕΠΣΜ για την Α1 κατηγορία

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι από το Σαββατοκύριακο 4 – 5 Φεβρουαρίου 2023 οι αγώνες της Α1 κατηγορίας που έχουν το ίδιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, κατά την απόλυτη κρίση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης, θα ορίζονται την ίδια ημέρα και ώρα.

Στη συνέχεια το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Α’, Β’ και Γ’). Κανένα αίτημα σωματείου δεν θα γίνεται αποδεκτό, ούτε θα ισχύουν τα οποιοδήποτε αιτήματα έχουν, ήδη, κατατεθεί στην Ένωση.

 

Πειθαρχική Επιτροπή / ΕΠΣΜ: Κλήσεις σε απολογία

 

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας καλούνται σε έγγραφη απολογία, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, τα σωματεία, Παύλος Μελάς, Δόξα Πενταλόφου, Μακεδονικός Λητής, Απόλλων Ζαγκλιβερίου και Δάφνη Ευαγγελισμού.

 

Πειθαρχική Επιτροπή / ΕΠΣΜ: Επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές και αξιωματούχο

 

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 21 – 22 Ιανουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα αποβλήθηκαν είκοσι δύο (22) ποδοσφαιριστές και τιμωρήθηκαν με  ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας οι:  Τοπαλίδης Μ. (Κανονιέρηδες), Παπαζιάκας Α. – Ε. (Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης), Μαυρογενίδης Κ. (Κανονιέρηδες), Κυριακίδης Κ. (ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης), Γκιζάρης Δ. (Δόξα Περιβολακίου), Τζιόγκας Δ. (ΑΕ Φιλύρου), Γιαννούσιος Γ. (Αναγέννηση Ρυσίου), Πολυκράτης Θ. (Αχιλλέας Περαίας), Σικαλίδης Α. (Μαγνησιακός Ιωνίας), Βαρδαλής Α. (Φίλιππος Ελεούσας), Ρετζέπης Ι. (Αξιός Ανατολικού), Νουφριάδης Δ. (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου), Φαρμάκης Ι. (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου), Χασιρτζόγλου Ι. (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου), Χριστοδούλου Θ. (Πυρσός Θεσσαλονίκης), Αποστολίδης Δ. (ΠΑΕ Τερψιθέας Ευαγγελίστριας), Γαβριήλ Π. (Αργοναύτης Καλαμαριάς), Κουτσαλιώτης Θ. (Κυψέλη Νεάπολης), Λαμπέρης Μ. (Δάφνη Ευαγγελισμού), Muca L. (Απόλλων Ζαγκλιβερίου),      

με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών,  ο Καλπακίδης Θ. (Λύκοι Δήμου Παύλου Μελά) και

με ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών,  ο Μπεζάρης Α. (Δάφνη Ευαγγελισμού).

Επίσης, αποβλήθηκαν πέντε (5) αξιωματούχους που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας τους στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 21-22 Ιανουαρίου 2023  και επιβλήθηκε η ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας στους κ. Κ. Θεολόγου (προπονητής του Ελευθεριακού), Π. Μποϊκογλου (προπονητής του Μακεδονικού Λητής), Β. Αϊτάς (εκπρόσωπος του Μακεδονικού Γέφυρας), Ι. Μανίκας (προπονητής τους ΑΜΠΣ Διάπλασις) και η ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών στον κ. Π. Παπαδόπουλο (εκπρόσωπος του Ελευθεριακού).

 

Πειθαρχική Επιτροπή / ΕΠΣΜ: Κατακύρωση αγώνα και υποβιβασμός σωματείου

 

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ο αγώνας του 1ου ομίλου της Α1 κατηγορίας Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου – Δόξα Ασσήρου, που ματαιώθηκε, κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου, Δόξα Ασσήρου με τέρματα 3-0 και μηδενίζεται το σωματείο, Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου με τέρματα 0-3.

Το σωματείο, Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2022 – 2023, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και όλοι οι υπόλοιποι αγώνες του, μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων του.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Μακεδονίας

Συνεχίζονται τα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά μαθήματα

τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 20.30

Από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 20.30 συνεχίζονται τα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά μαθήματα των διαιτητών Θεσσαλονίκης στην αίθουσα διαλέξεων «Αθανάσιος Καλόπουλος» του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης (Πολυτεχνείου 17 Β, 3ος όροφος).

Στην επιμορφωτική συγκέντρωση των διαιτητών ο εκπαιδευτής διαιτησίας, Γιώργος Μπαράς θα παρουσιάσει το θέμα: «Αποφάσεις διαιτητικής ομάδας – Φάσεις μέσω Video».

Η παρουσία όλων των διαιτητών είναι υποχρεωτική και θα καταγραφεί από την Επιτροπή Διαιτησίας, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως η ΚΕΔ / ΕΠΟ.

Επέκταση ισχύος ταυτοτήτων τριετίας προπονητών 2019/2021

έως 31/03/2023

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε η επέκταση της ισχύος των ταυτοτήτων τριετίας που είχαν ημερομηνία λήξης στις 31/12/2021 έως 31/03/2023, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία των σχολών ανανέωση 2022 – 2024.

Έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις κατηγορίες Κ 14 και Κ 16

στις 1 Φεβρουαρίου 2023

 

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 θα ξεκινήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις κατηγορίες Κ 14 και Κ 16.

Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας συμμετέχουν στον 4ο όμιλο και θα τεθούν αντιμέτωπες με τις ΕΠΣ Γρεβενών, ΕΠΣ Κοζάνης και ΕΠΣ Πιερίας.

Οι 53 ΕΠΣ χωρίστηκαν σε 13 ομίλους και θα προκριθούν στη β’ φάση οι 13 πρωταθλήτριες ΕΠΣ στους ομίλους και οι 3 καλύτερες δευτεραθλήτριες.

Την 1η αγωνιστική στον 4ο όμιλο θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες:

ΕΠΣ Κοζάνης-ΕΠΣ Πιερίας (Γήπεδο ΕΠΣ Κοζάνης και ώρα 12.00 και 14.30) και ΕΠΣ Γρεβενών-ΕΠΣ Μακεδονίας (Γήπεδο ΕΠΣ Γρεβενών και ώρα 13.00 και 15.00).

 

26ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Θεσσαλονίκης

«Νίκος Ποριάζης» της ΕΠΣ Μακεδονίας

 

Είχαν κέφια οι επιθετικοί

                                                                      

Πολλά γκολ σημειώθηκαν στους αγώνες της 11ης αγωνιστικής για το 26ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Θεσσαλονίκης «Νίκος Ποριάζης» της ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς είχαν κέφια οι επιθετικοί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:

 

ΔΕΗ – ΣΥΚΙΕΣ                                    4-5

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ – ΑΕ Φαλήρου           3-0 α.α.

ΠΕΡΑΙΑ – Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣ.    1-4

ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ – ΦΙΛΥΡΟ              1-4

ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΜΠΑΣ – ΜΕΝΕΜΕΝΗ  3-5

ΒΙΣΩΝΕΣ – ΓΕΡΟΛΥΚΟΙ                  4-2

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30.01.2023

 

26ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Ν.ΠΟΡΙΑΖΗΣ(12η αγωνιστική)

————————————————–

ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΜΠΑΣ – ΣΥΚΙΕΣ   

Γήπεδο:ΔΑΚ Συκεών (Νέο) – ώρα:21.15

Γιατρός:Μαργαρίτου Χαρίκλεια

 

ΔΕΗ – ΒΙΣΩΝΕΣ   

Γήπεδο:ΑΕ Κρήνης – ώρα:20.00

Γιατρός:Καρολίδου Αικατερίνη

 

ΓΕΡΟΛΥΚΟΙ – ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ   

Γήπεδο:Δημ. Ευόσμου (πλαστικό) – ώρα:18.00

Γιατρός:Ιντζεκώστας Ιωάννης

 

ΦΙΛΥΡΟ – Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣ.   

Γήπεδο:Φιλύρου – ώρα:21.30

Γιατρός:Ντέκας Νικόλαος

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.02.2023

 

26ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Ν.ΠΟΡΙΑΖΗΣ(12η αγωνιστική)

————————————————–

ΜΕΝΕΜΕΝΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ   

Γήπεδο:Δημ.Αμπελοκήπων (πλαστικό) – ώρα:18.00

Γιατρός:Λάτσιος Δημήτρης

 

ΑΕ Φαλήρου – ΠΕΡΑΙΑ   

Γήπεδο:Planet FC (έναντι HYATT) – ώρα:20.30

Γιατρός:Σωτηριάδης Σωτήριος