«Κεραυνοί» Δημητριάδη για Αυγενάκη!

Συντάκτης: Share:

Για την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έχει αιτία την αδιαλλαξία του Λευτέρη Αυγενάκη, που δυστυχώς παρότι βλέπει ότι όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πλέον, μετά την γενική συνέλευση της Παρασκευής, πήρε ένα ηχηρό μήνυμα. Μετά από αυτό το μήνυμα θα έπρεπε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανένας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αντίθετος με το μητρώο και το νοικοκύρεμα, άλλο όμως το νοικοκύρεμα και άλλο η διάλυση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, όπως διαγραφής σωματείων σε περίπτωση που δεν κάνουν την επαναπιστοποίηση τους, έχουμε να αντιμετωπίσουμε να μην παίζουν σωματεία ποδόσφαιρο.

Το μείζον δεν είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο, το μείζον είναι να φύγουν αυτές οι τιμωρητικές διατάξεις, που δυστυχώς ο κύριος Αυγενάκης τις έχεις βάλει στο νόμο για να εκβιάσει τα σωματεία να μπουν στο μητρώο. Το θεμελιώδες σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο είναι να είναι εγγεγραμμένο, να έχει ειδική αθλητική αναγνώριση. Το 99.9% των σωματείων που παίζουν ερασιτεχνικά, έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση, την θεμελιώδη υποχρέωση που έχουν τα σωματεία όταν ιδρύονται την έχουν τακτοποιημένη, όλα τα υπόλοιπα είναι για να δώσει κάποιες οικονομικές βοήθειες.

Για ποιο λόγο όμως ένα σωματείο, που είναι σε ένα νησί ή σε ένα απομακρυσμένο σημείο να μην μπορεί να παίξει; Για ποιο λόγο βάζει προϋποθέσεις όπως ο προπονητής. Η ΓΓΑ ζητάει προπονητές με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, προϋποθέσεις που είναι αντίθετες, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα. Πρέπει 2-3 άνθρωποι που τρέχουν ένα ερασιτεχνικό σωματείο να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, γιατί πρέπει να γίνεται αυτό.

Έχει καταργήσει την αρχή της αναλογικότητας. Κάποια σωματεία δεν θα σωθούν, θα μαζέψουν τα παιδιά του χωριού να παίξουν ποδόσφαιρο, για ποιο λόγο να μην παίξουμε ποδόσφαιρο».

 

Για το τι νόημα έχει το μητρώο: «Ο υφυπουργός έχει αποδομήσει τις ενώσεις, έχει αποδομήσει την ομοσπονδία, θεωρεί ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είμαστε άνθρωποι που δεν θέλουμε την πρόοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Πάει προς αυτή την κατεύθυνση με την δικαιολογία της οικονομικής βοήθειας των σωματείων. Πράγματι πρέπει να υπάρχει βοήθεια αλλά όχι με τιμωρητικές διατάξεις.

Η αδιαλλαξία του τον έφερε σε αδιέξοδο. Η δικές του πράξεις μας οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο. Αν κάνει πίσω θα θεωρηθεί ότι έκανε πίσω λόγω πιέσεων, δεν ισχύει αυτό. Νομίζω είναι αρχή αγαθού ανδρός αν πάρει πίσω κάποιες διατάξεις, γιατί θα βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχει αναρωτηθεί ποιος συντηρεί τα γήπεδα; Η ομάδα του Οδυσσέα Κορδελιού μου είπε, «εμείς δίνουμε 20 χιλιάρικα τον χρόνο για να συντηρούμε το γήπεδο». Εκεί λοιπόν τιμωρεί το σωματείο να μην παίξει ποδόσφαιρο στο γήπεδο που συντηρεί.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας είχε καταθέσει τις προτάσεις της. Του καταθέσαμε δέκα προτάσεις, καταθέσαμε τις ίδιες προτάσεις που καταθέσαμε το 2020, βλέπαμε τα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε, γιατί δεν ήρθε σε μια διαβούλευση. Έφτασε σε σημείο να μην μιλάει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Προφανώς έχει άλλες βλέψεις ή προφανώς πιέζετε από κάπου αλλού για να υπάρχει αυτή η ανακατωσούρα στην Ομοσπονδία, ίσως κάποιοι να θέλουν να φέρουν ΠΔΕ στην Ομοσπονδία.

Αυτό γιατί να το πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, ποιος ο λόγος να έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τον Αύγουστο να είμαστε 5 Οκτωβρίου και να μην έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, είναι δυνατόν; Και με βουλευτές και με τους Δημάρχους και με την Περιφέρεια τα έχουμε πει, κάναν τις προσπάθειες τους, η απάντησή τους ήταν ότι δεν ακούει κανέναν. Έναν παράγοντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ακούει…

Μόνο αυτός ο παράγοντας μπορεί να το λύσει, που ότι του λέει το κάνει. Γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για αυτό και αμείβονται νομίμως από αυτό. Αν ήθελε να δώσει μια λύση, θα μπορούσε να καταθέσει μια τροπολογία πριν από 20 ημέρες και δεν το έκανε, γιατί γίνεται αυτό;

Εκδικείται αυτούς που τον βρίζουν; Αν δεν θέλει να τον βρίζουν να πάει σπίτι του. Το σημαντικό της Γενικής Συνέλευσης ήταν, ότι ο Παναθηναϊκός που ξέρουμε καλά τι εκπροσωπεί ο κύριος Αλαφούζος, ψήφισε υπέρ της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω του Μητρώου, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού που ξέρουμε που ανήκει, ήταν ο πρώτος που ψήφισε υπέρ της διακοπής ή της αναστολής. Τι άλλο θέλει δηλαδή ο κύριος Αυγενάκης».