Ξεκίνησε η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα ερασιτεχνικά σωματεία

Συντάκτης: Share:

Από σήμερα το πρωί (18/12) ξεκίνησε να καταβάλεται στα ερασιτεχνικά σωματεία η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ειδικού σκοπού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, συνολικού ύψους 9.672.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε στο Twitter: “Καταβάλλονται σήμερα 9.672.000 ευρώ σε 3.408 σωματεία, με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια στις εξαγγελίες μας για διαρκή έμπρακτη στήριξη ερασιτεχνικού αθλητισμού. Διαθέσιμα προς ανάληψη από αύριο, λόγω των γνωστών τραπεζικών διαδικασιών λήψης πιστώσεων”.

Κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την κατάθεση αίτησης εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, θα λάβει 2.500 ευρώ και έξτρα 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον άθλημα που καλλιεργεί. Εξαιτίας των τραπεζικών διαδικασιών τα ποσά θα εμφανιστούν αύριο στους δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι, για όσα σωματεία που δεν είχαν ολοκληρώσει ως τις 10 Δεκεμβρίου την κατάθεση των αιτήσεών τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 22 Ιανουαρίου του 2021.

Scroll Up