Ξεκινούν τα επιμορφωτικά διαδικτυακά σεμινάρια της ΕΠΣ Μακεδονίας

Συντάκτης: Share:

 

Τη Δευτέρα 17 Μαϊου 2021 και ώρα 16.00 θα ξεκινήσουν τα επιμορφωτικά διαδικτυακά σεμινάρια της ΕΠΣ Μακεδονίας μέσω της EPSM.TV τα οποία θα απευθύνονται στους προπονητές των αναπτυξιακών ηλικιών.

 

Τον πρώτο διδακτικό κύκλο των  σεμιναρίων θα παρουσιάσει ο καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού και προπονητής ποδοσφαίρου, Νίκος Φράγκος.

 

Θα αναπτύξει επίκαιρα θέματα που απασχολούν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που λειτουργούν ακαδημίες ποδοσφαίρου και ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους προπονητές μικρών ηλικιών που έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ετήσιου προγράμματός τους.

 

Η θεματολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν στην επανεκκίνηση των τμημάτων υποδομών και τις επιπτώσεις στη λειτουργία τους από την πολύμηνη υποχρεωτική αναστολή, λόγω του κορωνοϊου. Επίσης θα γίνει αναφορά στη διαχείριση της Ακαδημίας και τη συμβολή των προπονητών στην εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της προπόνησης, τις μεθόδους προπόνησης στις αναπτυξιακές ηλικίες 4 έως 10 ετών και 9 έως 14 ετών, στην πρόωρη εξειδίκευση και στους τρόπους διόρθωσης της τεχνικής των αθλουμένων.

 

Όσοι θα παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά σεμινάρια θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις ή ζητήματα που τους απασχολούν μέσω του site της ΕΠΣ Μακεδονίας (www.epsm.gr) και να λάβουν άμεσα απαντήσεις κατά τη διάρκεια παρουσίασης των θεμάτων.

 

 

Βιογραφικό σημείωμα του Νίκου Φράγκου

Ο Νίκος Φράγκος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού M. S. c. και προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών και έχει περισσότερα από 35 έτη έντονη επαγγελματική, προπονητική και αθλητική δραστηριότητα..

 

Ταυτόχρονα συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και  παρουσίαζε δικές του εργασίες σε διάφορα σεμινάρια και σχολές προπονητών, ενώ έχουν φιλοξενηθεί δημοσιεύσεις του σε επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (ΕΓΒΕ), μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, μέλος του Αθλητικού Συλλόγου, “Γ.Σ. Απόλλων” Καλαμαριάς και μέλος του συλλόγου Παλαιμάχων επαγγελματιών αθλητών του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

 

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Εθνικό Πυλαίας (1974 έως 1976) και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ΑΕ Πυλαίας (1976 έως 1978) στην ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς (ως επαγγελματίας από το 1979 έως και το 1984), στο Μ. Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης (1985 έως 1986) και την ολοκλήρωσε πάλι στον Εθνικό Πυλαίας (1986 έως 1987).

 

Από το 1988 μέχρι το 2004 εργάσθηκε ως προπονητής ποδοσφαίρου και ως υπεύθυνος ακαδημιών ποδοσφαίρου, σε ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας (Εθνικός Πυλαίας, ΑΕ Πυλαίας, Ελπίδα Τούμπας, Αριστοτέλειο Κολέγιο, Α.Ο.Κ Αγίου Αθανασίου, Νέα Γενιά Ασβεστοχωρίου κ.ά.). Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή της ΠΑΕ «Απόλλων» Καλαμαριάς. Την περίοδο 2008-2009 διετέλεσε Τεχνικός διευθυντής των ηλικιακών τμημάτων ποδοσφαίρου του Απόλλωνα Καλαμαριάς και την περίοδο 2009-2013 διατελεί Επιστημονικός Υπεύθυνος των αθλητικών camps ποδοσφαίρου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Χατζηπαναγή.

 

Παράλληλα από το 1985 έως το 1987 εργάσθηκε στα προγράμματα του μαζικού αθλητισμού του Δήμου Πυλαίας ως γυμναστής. Από το 1987 μέχρι το 2004 εργάσθηκε ως μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Πυλαίας, υπεύθυνος αθλητισμού. Από το 2004 μέχρι το 2011 διετέλεσε προϊστάμενος του Τμ. Αθλητισμού Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Πυλαίας και ήδη από το 2012

έως σήμερα, υπηρετεί ως Διευθυντής στη Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Scroll Up