Μόνο αγώνες Α1 το σαββατοκύριακο

Συντάκτης: Share:

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενημέρωσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, για την επάνοδο αθλητή στις αθλητικές δραστηριότητες ΜΕΤΑ την καραντίνα λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό covid-19, απαιτείται γνωμάτευση ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ότι ο αθλητής μπορεί να αθληθεί κανονικά και έκδοση ΝΕΑΣ Κάρτας Υγείας Αθλητή από ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ.

Παρακαλούνται τα σωματεία να ενημερώσουν άμεσα τους αθλητές τους που έχουν νοσήσει και να μεριμνήσουν για την εξέτασή τους από καρδιολόγο και την έκδοση νέας Κάρτας Υγείας Αθλητή.

Τονίζεται ότι για την προστασία της υγείας των αθλητών, δεν μπορεί να μετέχει αθλητής που νόσησε και τελείωσε η περίοδος της καραντίνας του σε αθλητική δραστηριότητα (προπόνηση, φιλικοί και επίσημοι αγώνες), αν δεν διαθέτει ιατρική γνωμάτευση και νέα Κάρτα Υγείας Αθλητή από καρδιολόγο.

 

Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, κατόπιν ενημέρωσης της ΕΠΟ για το ισχύον Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, και έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

  1. Ανέβαλε τους αγώνες κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» ΑΕ Καλλιθέας Παν. Φανερωμένη – Παύλος Μελάς και Ορφέας Σουρωτής – Αχιλλέας Τριανδρίας που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και 14.45, προκειμένου όσοι αθλητές τους νόσησαν από τον κορονοϊο, από τον Αύγουστο 2021 και μετέπειτα, να εξεταστούν από καρδιολόγο και να εκδώσουν νέα κάρτα Υγείας.
  2. Θα διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 (ώρα έναρξης 14.45) ΑΜΣ Νικόπολη – Δάφνη Ακροποτάμου και Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης – ΠΑΟΚ.
  3. Θα διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας του Σαββατοκύριακου 22 – 23 Ιανουαρίου 2022 με την προϋπόθεση ότι οι ομάδες θα μεριμνήσουν να εξεταστούν από καρδιολόγο οι αθλητές τους που νόσησαν από τον κορονοϊο, από τον Αύγουστο 2021 και μετέπειτα, και να εκδώσουν νέα κάρτα Υγείας.
  4. Αναβάλλονται οι αγώνες της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου οι ομάδες να έχουν το χρονικό διάστημα που χρειάζονται, έτσι ώστε να μεριμνήσουν να εξεταστούν από καρδιολόγο οι αθλητές τους που νόσησαν από τον κορονοϊο, από τον Αύγουστο 2021 και μετέπειτα, και να εκδώσουν νέα κάρτα Υγείας.
  5. Αναβάλλονται οι αγώνες των πρωταθλημάτων Υποδομών που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου οι ομάδες να έχουν το χρονικό διάστημα που χρειάζονται έτσι ώστε να μεριμνήσουν να εξεταστούν από καρδιολόγο οι αθλητές τους που νόσησαν από τον κορονοϊο, από τον Αύγουστο 2021 και μετέπειτα, και να εκδώσουν νέα κάρτα Υγείας.

Το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Ιανoυαρίου 2022 θα διεξαχθούν κανονικά όλοι οι αγώνες

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι για το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Ιανουαρίου 2022 θα προγραμματιστούν κανονικά όλοι οι αγώνες σ’ όλες τις κατηγορίες.

 

Επανορισμός αγώνων

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξ’ αναβολής αγώνες κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» ΑΕ Καλλιθέας Παν. Φανερωμένη – Παύλος Μελάς και Ορφέας Σουρωτής – Αχιλλέας Τριανδρίας και ο εξ’ αναβολής αγώνας του 4ου ομίλου της Β’ κατηγορίας Ποντιακός Πολυδενδρίου – Αισχύλος Ωραιοκάστρου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.