Πρoκρίθηκε στα πέναλτι η Αίγυπτος

Συντάκτης: Share:

Το σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ της Ακτής Ελεφαντοστού και της Αιγύπτου για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 βρήκε νικητή μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.Ο Μοχάμεντ Αμπού Γκαμπάλ έκανε μια επέμβαση, ο Μοχάμεντ Σαλάχ σημείωσε το καθοριστικό πέναλτι κι οι “Φαραώ” επικράτησαν με 5-4, έπειτα από τη “λευκή” ισοπαλία των 120 λεπτών.

 

Η Αίγυπτος αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα και αυτό εξελίχθηκε σε καλό, αφού ο Μοχάμεντ Αμπού Γκαμπάλ έκανε μια απόκρουση στα πέναλτι απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και μαζί με τη νικητήρια εκτέλεση του Μοχάμεντ Σαλάχ, έστειλαν τους “Φαραώ” στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021.

Το 5-4 στα πέναλτι ήρθε έπειτα από μια “λευκή” ισοπαλία σε 120 λεπτά αγώνα, παρότι οι δύο ομάδες είχαν ορισμένες καλές στιγμές και οι Αιγύπτιοι είχαν και δοκάρι με τον Μοσταφά Μοχάμεντ. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν το Μαρόκο.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, οι εκτελεστές βρέθηκαν σε καλή μέρα πλην ενός. Ο Ερίκ Μπεϊγί σούταρε άσχημα, ο Αμπού Γκαμπάλ απέκρουσε με το ένα χέρι κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Σαλάχ εκτέλεσε εύστοχα το τελευταίο πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση.

 

ΑΚΤΗ: Σανγκαρέ, Οριέ, Μπεϊγί, Ντελί, Κονάν, Σερί (72’ Μπογκά), Γραντέλ (71’ Ζαχά), Κεσί (30’ Ντιέ), Ι.Σανγκαρέ, Αλέ (105’ Κορνέ), Πεπέ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σενάουι (88’ Αμπού Γκαμπάλ), Χεγκάζι, Καμάλ, Ελ Φοτού, Αμπντελμονέμ, Ελ Σολεγιά, Φατί (82’ Ζίζο), Ελνενί, Μοχάμεντ (90’ Σερίφ), Σαλάχ, Μαρμούς (71’ Τρεζεγκέ)