Κουρτουά κατά UEFA και FIFA: «Δεν είμαστε ρομπότ -Δεν ενδιαφέρονται για τους παίκτες, νοιάζονται μόνο για τις τσέπες τους»

Συντάκτης: Share:

Κατά των UEFA και FIFA στράφηκε σε δηλώσεις του ο Βέλγος τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά.

Πυρά εναντίον της UEFA και της FIFA εξαπέλυσε μετά την ήττα του Βελγίου με 2-1 από την Ιταλία, στον μικρό τελικό του Nations League ο Τιμπό Κουρτουά.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας είναι εμφανώς ενοχλημένος με τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια και κατηγόρησε τις δύο ομοσπονδίες πως το μόνο που τους νοιάζει είναι τα χρήματα και πως δεν ενδιαφέρονται για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών.

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης είπε χαρακτηριστικά πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να αντιδράσουν σε όλο αυτό.

Αναλυτικά:

«Αυτό το παιχνίδι είναι απλά ένα παιχνίδι για χρήματα και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Απλώς παίζουμε γιατί για την UEFA είναι επιπλέον χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο Βέλγος τερματοφύλακας ανέφερε: «Δημιούργησαν μία επιπλέον διοργάνωση (Conference League), αλλά είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι θυμωμένοι με άλλες ομάδες που θέλουν μία European Super League, αλλά δεν νοιάζονται για τους παίκτες, νοιάζονται μόνο για τις τσέπες τους.

Είναι άσχημο και οι παίκτες δεν μιλούν γι’ αυτό. Και τώρα ακούμε για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε χρόνο, πότε θα ξεκουραστούμε εμείς; Ποτέ. Έτσι στο τέλος οι κορυφαίοι παίκτες θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν.

Δεν είμαστε ρομπότ! Απλά γίνονται ολοένα και περισσότερα παιχνίδια και υπάρχει λιγότερη ξεκούραση για εμάς και κανείς δεν νοιάζεται. Του χρόνου έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο, πρέπει να παίξουμε ξανά μέχρι τα τελευταία στάδια του Ιουνίου. Θα τραυματιστούμε! Κανείς δεν νοιάζεται πια για τους παίκτες.

Τρεις εβδομάδες διακοπών δεν είναι αρκετές για να μπορέσουν οι παίκτες να συνεχίσουν για 12 μήνες στο υψηλότερο επίπεδο. Αν δεν πούμε ποτέ τίποτα θα συνεχίσει να γίνεται το ίδιο».