Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Ελλάδας

Συντάκτης: Share:

Η Εκλεκτική Επιτροπή της ΕΠΟ αποδέχθηκε την εισήγηση των Κώστα Κωνσταντινίδη και Τάκη Φύσσα και άναψε το “πράσινο φως” προκειμένου ο Γκουστάβο Πογέτ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος. Πλέον απομένουν τυπικές λεπτομέρειες.

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα είναι ο διάδοχος του Τζον Φαν Σιπ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών. Οι Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας εισηγήθηκαν την πρόσληψη του Ουρουγουανού προπονητή, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία, με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να την κάνουν αποδεκτή.

Πλέον, απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες προκειμένου να “κλειδώσει” η συμφωνία και να ανακοινωθεί ο 55χρονος τεχνικός.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ προκρίθηκε ως η καλύτερη δυνατή λύση για τον πάγκο, κερδίζοντας την “άτυπη” μονομαχία με τον 61χρονο Ελβετό, Μαρσέλ Κόλερ. Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, αναμένεται να λαμβάνει περίπου τα ίδια χρήματα με τον προκάτοχό του, Τζον Φαν Σιπ, ίσως και λίγο περισσότερα.

Ο Πογέτ έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Μπράιτον, Σάντερλαντ, ΑΕΚ, Μπέτις, Σένχουα, Μπορντό και Κατόλικα. Ως βοηθός έχει δουλέψει σε Σουίντον, Λιντς και Τότεναμ.