Βατές κληρώσεις για Εθνικές παίδων και νέων

Συντάκτης: Share:

Η Εθνική ομάδα παίδων θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Φινλανδία και το Κόσοβο στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022-23. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης, η οποία αριθμεί -στην πρώτη φάση της- συνολικά 13 γκρουπ. Από αυτά, στον γύρο Elite θα περάσουν οι δύο πρώτες μαζί με την Ολλανδία και την Ισπανία (1η και 2η στην Ευρώπη, αντιστοίχως).

Με την Τσεχία, την Ελβετία και την Ανδόρα κληρώθηκε η εθνική Νέων στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022-23. Συνολικά, οι συμμετέχουσες ομάδες χωρίστηκαν σε 13 προκριματικά γκρουπ, από τα οποία δικαίωμα συμμετοχής στη φάση Elite (άνοιξη 2023) θα αποκτήσουν οι δύο πρώτες, η καλύτερη 3η και η Πορτογαλία, που είναι επικεφαλής της ευρωπαϊκής βαθμολογίας. Οι αγώνες όλων των μίνι τουρνουά θα διεξαχθούν είτε μεταξύ 30 Μαΐου – 14 Ιουνίου είτε μεταξύ 19-27 Σεπτεμβρίου.

 

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων Αλέξανδρος Αλεξιάδης δήλωσε για την κλήρωση: «Εκτιμώ πως με σοβαρότητα και συγκέντρωση, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Το γκρουπ των γεννημένων το 2006 και 2007 ποδοσφαιριστών μας είναι εξαιρετικό και οι πιθανότητές μας να προχωρήσουμε είναι βάσιμες. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα για τους αντιπάλους μας, ωστόσο ξέρουμε ότι η Ιταλία διαθέτει διαχρονικά καλές ομάδες, όπως επίσης ότι η Φινλανδία και το Κόσοβο θα χρειαστούν μεγάλη προσοχή».

 

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Τάσος Θέος, σχολίασε το αποτέλεσμα της κλήρωσης ως εξής: «Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάμε στους αγώνες του ομίλου μας για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Η “ φουρνιά” των παικτών που θα αγωνιστούν, η οποία ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ των γεννημένων το 2004-05, είναι πολύ καλή. Για να προχωρήσουμε, θα χρειαστεί να αναδειχτούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παιδιών μέσα από την ομαδική λειτουργία και τη φιλοσοφία που έχουμε ως Εθνικές Ομάδες».