Κωνσταντινίδης-Φύσσας: «Στόχος η πρώτη θέση»

Συντάκτης: Share:

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης και ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών Τάκης Φύσσας δήλωσαν τα ακόλουθα μετά την κλήρωση του Nations League.

 

Κώστας Κωνσταντινίδης: «Στόχος η πρώτη θέση»

«Ο στόχος της Ελλάδας σε αυτό τον όμιλο είναι η πρώτη θέση. Είναι, βεβαίως, ένας όμιλος περίεργος από πλευράς δυναμικότητας. Αυτό το δικαιολογεί η παρουσία της Βορείου Ιρλανδίας, του Κοσόβου που είναι γνώριμος αντίπαλος τα τελευταία χρόνια για εμάς, αλλά και της Κύπρου, σε περίπτωση που διατηρηθεί στην κατηγορία, ή της Εσθονίας. Εμείς, βεβαίως, κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και το τι θα πρέπει να κάνουμε για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Όλοι οι αντίπαλοί μας έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά ο όμιλος που κληρώθηκε η Εθνική μας Ομάδα είναι τέτοιος που ο στόχος μας είναι καθαρά η πρώτη θέση».

 

Τάκης Φύσσας: «Άνοδος στην League B»

«Ο όμιλός μας δεν έχει κάποια πολύ αδύναμη ομάδα, αν μάλιστα μείνει η Κύπρος στην League C. Επομένως, είναι ανοιχτός, με ομάδες που παίζουν για όλα τ’ αποτελέσματα είτε στην έδρα τους είτε εκτός. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της ομάδας του Κοσόβου, με το οποίο παίξαμε στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η Βόρεια Ιρλανδία είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα με βρετανικό στιλ ναι νοοτροπία. Μην ξεχνάμε ότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορη στον τελευταίο της αγώνα των European Qualifiers και αφαίρεσε το δικαίωμα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία να πάει απευθείας στο Κατάρ, καθώς θα παίξει μπαράζ. Πάντως, με την Βόρεια Ιρλανδία έχω ευχάριστες αναμνήσεις, αφού ήταν στον όμιλό μας όταν προκριθήκαμε στο EURO 2004. Για το ζευγάρι Κύπρος-Εσθονία, εύχομαι στην Κύπρο να κερδίσει, διότι πάντα θέλουμε να τα πηγαίνει καλά. Το θέμα, όμως, είμαστε εμείς. Ως ομάδα έχουμε δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια και έχουμε κάνει βήματα προόδου. Τότε θα βρισκόμαστε υπό τις οδηγίες ενός νέου προπονητή, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε τον μοναδικό στόχο, δηλαδή την πρωτιά, την άνοδο στην League Β και ίσως και κάποιο όφελος σε σχέση με τα προκριματικά του EURO 2024».