Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τα δύο σενάρια που στέλνουν τον τρίτο ή τον Κυπελλούχο απευθείας σε ευρωπαϊκό όμιλο!

Συντάκτης: Share:

Ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από τη Σεβίλλη ήταν ΚΆΤΙ καταστροφικό για την Ελλάδα και την παρουσία της ελληνικής εκπροσώπησης στα προκριματικά του Europa League.Ακόμα πιο δύσκολη έγινε η παρουσία της ελληνικής εκπροσώπησης (ο 3ος της βαθμολογίας Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ εφόσον κατακτήσει το κύπελλο) στα play-offs του Europa League μετά τα αποτελέσματα στα ημιτελικά του Europa League και του Europa Conference League.

Συγκεκριμένα η πρόκριση της Σεβίλλης στον μεγάλο τελικό του θεσμού, αφήνοντας εκτός τη Γιουβέντους, ήταν το χειρότερο σενάριο ή για τον Ολυμπιακό ή για τον ΠΑΟΚ (αν κατακτήσει κύπελλο) καθώς το ενδεχόμενο κατάκτησης από τον ισπανικό σύλλογο, δεν θα επιτρέψει σε μία από τις δύο ομάδες να βρεθούν στα play-offs του Europa League.

Από την άλλη, η παρουσία της Ρόμα (που προκρίθηκε επί της Λεβερκούζεν), αφήνει ελπίδες σε όποια ελληνική ομάδα βρεθεί στο Europa League καθώς εφόσον το κατακτήσει, ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν στα play-offs και θα έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή σε όμιλο του Europa Conference League.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μας συμφέρει η κατάκτηση από τη Ρόμα, είναι να έχει πάρει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το πρωτάθλημα (στο -2 από τη Μίλαν).

Η δεύτερη ευκαιρία της ελληνικής εκπροσώπησης είναι στο Europa Conference League όπου η Φιορεντίνα θα πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο και νωρίτερα να έχει στεφθεί κυπελλούχος Ιταλίας καθώς σε περίπτωση που το κάνει η Γουέστ Χαμ, δεν θα έχει ελληνικό συμφέρον.

Άρα, καταλήγουμε πως για να βρεθεί ή ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ (αν πάρει το κύπελλο), στα play-offs του Europa League και με σίγουρη συμμετοχή σε όμιλο του Europa Conference League, θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω:

Να κατακτήσει το Europa League η Ρόμα και να εξασφαλίσει απευθείας είσοδο σε όμιλο του Europa League από τον όμιλό της.
Να κατακτήσει η Φιορεντίνα το Europa Conference League εφόσον λίγες μέρες νωρίτερα έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας.