Εκδικάστηκε η υπόθεση του Αήττητου – Την Παρασκευή η απόφαση

Συντάκτης: Share:
Εκδικάστηκε η υπόθεση του Αήττητου - Την Παρασκευή η απόφαση

Την ύστατη προσπάθεια του για να γλιτώσει την αποβολή του από την Football League επιχείρησε το απόγευμα της Τρίτης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο Αήττητος Σπάτων.

Εκδικάστηκε η υπόθεση του Αήττητου - Την Παρασκευή η απόφαση

Η ομάδα των Μεσογείων Αττικής είχε στο πλάι της όλες τις Αρχές της περιοχής (με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου) με συνέπεια η μικρή αίθουσα των Δικαιοδοτικών Οργάνων της Ομοσπονδίας να γεμίσει ασφυκτικά! Εκεί ήταν φυσικά και το αφεντικό των νεοφώτιστων στη δεύτερη ποδοσφαιρική επαγγελματική κατηγορία Νίκος Κατσιγιάννης, του οποίου όμως η Έδρα δεν του επέτρεψε καν να τοποθετηθεί (πέρα από το να δηλώσει ο ίδιος ότι είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ), κατά τη διάρκεια της συζήτησης της έφεσης της ομάδας κατά της απόφασης της Ένωσης Β’ Εθνικής για αποβολή της από το πρωτάθλημα…

Την υπεράσπιση του Αήττητου είχε ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου, που όντως πάλεψε φιλότιμα να πείσει το Διαιτητικό Δικαστήριο ότι η αποβολή είναι μια λανθασμένη απόφαση, στηρίζοντας την επιχειρηματολογία του σε δύο άξονες: Αφενός ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού παρεμβαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο και αφετέρου ότι το προβλεπόμενο ποσό του Μ.Κ. της ΠΑΕ καλύφθηκε μία ημέρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης από την ΕΕΑ. Παραλλήλως ο συνήγορος της ομάδας των Σπάτων «κατηγόρησε» την Ένωση Β’ Εθνικής για την απόφαση αποβολής επικαλούμενος ότι είναι καταχρηστική.

Ωστόσο, η διοργανώτρια, που εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο Κατερίνα Αργυρίου ξεδιάλυνε την όποια προσπάθεια να… θολωθούν τα νερά. Η νομική σύμβουλος της Football League τοποθετήθηκε καταλυτικά ως προς το σύννομο της απόφασης αποβολής και της τήρησης όλων των προβλεπόμενων από τους κανονισμούς διαδικασιών.

«Δεκαπέντε ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Football Leauge καταθέσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ως Αήττητος για να πάρουμε την άδεια συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα και ουσιαστικό αυτό ήταν το διαβατήριο μας για να ξεκινήσουμε. Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια ότι αρχικά είχαμε καταβάλει 105.000 ευρώ ως Μετοχικό Κεφάλαιο στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, αλλά στη συνέχεια προέκυψαν προσωρινά δυσκολίες στην συμπλήρωση όλου του ποσού. Ζούμε σε ένα πρωτάθλημα με καταγγελίες για στημένους αγώνες και για χρέη, όταν ο Αήττητος δεν έχει ούτε μία προσφυγή… Και μετά από 22 αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς καμία ενόχληση από την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση…», είπε ο Χάρης Γρηγορίου και πρόσθεσε: «Ο κ. Κατσιγιάννης μπορεί να ανταπεξέλθει ως μεγαλομέτοχος, έχει φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος 600.000 ευρώ το χρόνο. Είχε μια δυστοκία οικονομική… Επιπρόσθετα τον Οκτώβριο παραιτήθηκε ο τότε πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Ζώης και η Επιτροπή δεν λειτούργησε μέχρι τις 7/3/2019. Και στη δεύτερη συνεδρίαση κληθήκαμε να απολογηθούμε γιατί δεν είχαμε συμπληρώσει το Μ.Κ. της ΠΑΕ που θέλει το ΓΕΜΗ. Και όλα αυτά αν και μέχρι τότε παίζαμε κανονικά, πληρώναμε κανονικά και ποτέ δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Μια μέρα νωρίτερα της εκδίκασης της ΕΕΑ εκπρόθεσμα συμπληρώθηκε το Μ.Κ. Καταβλήθηκαν τα χρήματα, 300.500 ευρώ. Όμως η ΕΕΑ έκρινε ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει από πριν… Ρωτώ, λοιπόν, για ποιο λόγο παραπλανήθηκε ένας επενδυτής. Είναι ένα τυπικό αδίκημα, αλλά είναι θέμα φορολογικό, δεν είναι ούτε της ΕΠΟ, ούτε της διοργανώτριας. Θα έπρεπε να έχουν ανακληθεί τα δελτία αν υπήρχε όντως θέμα αθλητικό. Είναι άκαιρη και καταχρηστική η απόφαση».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η δικηγόρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Κατερίνα Αργυρίου, που έλυσε κάθε απορία «αδειάζοντας» τα επιχειρήματα της πλευράς του Αήττητου, αλλά και αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της υπόθεσης: «Δεν υπάρχει πρακτικό Δ.Σ. στη διοργανώτρια και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΕ. Μια ανακοίνωση του ΓΕΜΗ έχουμε από 8/3/2019 με τον κ. Εμμανουήλ Βλαχάκη. Από το άρθρο 68 του αθλητικού νόμου είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες τόσο της ΕΕΑ όσο και του Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής. Τηρήθηκε κατά γράμμα η διαδικασία από μέρους για το θέμα του Μ.Κ. Η καταβολή των χρημάτων για τη συμπλήρωση του Μ.Κ. δεν έγινε όπως έπρεπε και διαβιβάσθηκε η έκθεση της ΕΕΑ στη διοργανώτρια για να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες. Είναι σαφές από το νόμο ότι αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα υπάρχει αποβολή. Στις 21/3/2019 ήρθε η έκθεση από την ΕΕΑ, την ίδια ημέρα η Ένωση Β’ Εθνικής έστειλε ερώτημα δια περιφοράς σε όλες τις ομάδες για να βγει η διαπιστωτική πράξη, όπως και έγινε στις 23/3/2019 όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Όλοι συμφώνησαν στην αποβολή με εξαίρεση τον Βόλο, τον Πλατανιά και τον Αήττητο, που δεν απάντησαν. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία και είχε γραφτεί και υπογραφεί η απόφαση ο Πλατανιάς θέλησε να αλλάξει τη ψήφο του σε ‘‘όχι στην αποβολή’’, αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, όσο για τον Βόλο μας είχε δηλώσει εξ αρχής δεν θέλει να μετάσχει της διαδικασίας. Έτσι η απόφαση ήταν ομόφωνη από 15 ομάδες, που πήραν μέρος σε αυτήν».

Και κατέληξε η Αργυρίου: «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ένωση Β’ Εθνικής λειτούργησε με βάση της έκθεση της ΕΕΑ και δεν μπορούσε να κάνει κάτι πιο πριν η ίδια. Θα ήταν έκνομη η διαδικασία. Δεν μπορούσε η διοργανώτρια ούτε να αγνοήσει την ΕΕΑ ούτε να μην συμμορφωθεί. Ως εκ τούτου δεν είναι καταχρηστική η απόφαση».

Το Διαιτητικό Δικαστήριο δια του προέδρου Θωμά Γκατζογιάννη έδωσε προθεσμία για υπομνήματα στις δύο πλευρές μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (4/4). Η δε απόφαση δεν αποκλείεται να εκδοθεί την Παρασκευή (5/4) και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το «θαύμα» που ψάχνει ο Αήττητος φαίνεται ακατόρθωτο…

Πηγή: a-sports.g  Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δημητρίου

Scroll Up