Εκκίνηση για τoν ΑΟ Τρίκαλα με στόχο τον πρωταθλητισμό

Συντάκτης: Share:

Με  στόχο το πρωτάθλημα  με χαμόγελα και αισιοδοξία,  ο ΑΟ Τρίκαλα ξεκίνησε  τη νέα αγωνιστική σεζόν  κάνοντας την πρώτη  του προπόνηση.

 

Στο βοηθητικό του Σταδίου, πάνω απο 100 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών», δείχνοντας έτσι από το πρώτο λεπτό και την στήριξή τους αλλα και τις υψηλές απαιτήσεις που έχουν ενόψει της νέας σεζόν.

 

ΑΪΒΆΖΟΓΛΟΥ: Λάθη δεν συγχωρούνται

 

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ο ισχυρός άνδρας της ομάδας  Ηλίας Αίβάζογλου ο οποίος πριν βγει στο βoηθητικό είχε μπει στα αποδυτήρια και είχε μιλήσει στους παίκτες.

Εξ αρχής εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο ρόστερ αλλά και στην νέα τεχνική ηγεσία: «Αισίως ξεκινάμε, νομίζω ότι έχουμε χτίσει ένα ικανό ρόστερ για να πρωταγωνιστήσει. Ένα ρόστερ το οποίο το διαλέξαμε, κινηθήκαμε πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Φέραμε καινούργιο υλικό εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας και πήραμε τους παίκτες που θέλαμε. Είναι όλοι παίκτες πρωταθλητές, πολλοί έχουν περάσει από εδώ και ξέρουν τις απαιτήσεις της πόλης. Και αυτοί όμως που δεν έχουν περάσει έχουν μάθει για τις ιδιαιτερότητες της πόλης. Θεωρώ ότι έχουμε επανδρώσει το τιμ με έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ελλάδος, προπονητής ο οποίος ξέρει να μπει στην ψυχολογία των παικτών και να πάρει το 100% αυτών. Με το καλό έμψυχο υλικό που του έχουμε δώσει θα χτίσει μία ομάδα πρωταθλητή».

Κάποια στιγμή μίλησε για τα λάθη που δεν θα συγχωρεθούν: «Λάθη δεν συγχωρούνται ακόμη και τα ανθρώπινα, ελπίζω να μην έχουμε ούτε τέτοια». Σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε λίγο αργότερα ότι η πόλη και οι φίλαθλοι δεν συγχωρούν λάθη όπως και μερικοί σκληροί  δημοσιογράφοι της πόλης. Το τελευταίο το είπε χαριτολογώντας ενώ συμπλήρωσε:  «Εννοείται ότι θα συγχωρέσω λάθη, εκτός από την ανθρώπινη αδυναμία υπάρχει και ο παράγοντας τύχη».

Τόνισε πάντως ότι είναι σκληρός όταν απαιτείται: «Σκληρός είμαι έτσι και αλλιώς, μη βλέπετε αυτό το άγιο πρόσωπο, έχουμε και τις ανάποδες μας. Οφείλουμε να πορευτούμε και με τα λάθη μας, αλλιώς θα το διαλύσουμε».

Τέλος σε ερώτηση για το τι έμαθε από το ποδόσφαιρο ήταν ξεκάθαρος: «Του χρόνου θα είμαι πιο έμπειρος. Έμαθα κάτι από την μέση από τον Δεκέμβρη και μετά, χτίζω μία ομάδα εγώ πλέον και άρα αυτό κάνει καλό στην ψυχολογία μου. Έμαθα πόσο βρώμικο είναι το ποδόσφαιρο αλλά θα σκληρύνουμε και εμείς και θα τα μάθουμε όλα τα μονοπάτια».

 

 

Αμανατίδης:  Στόχος η άνοδος

Ο Περικλής Αμανατίδης στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μίλησε για άνοδο, μίλησε για την πίεση που θα υπάρχει αλλά και για την αναγκαιότητα τα Τρίκαλα να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο.

Δήλωσε βέβαιος ότι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, στις 15 Σεπτεμβρίου, θα υπάρχει ένα ρόστερ 24 παικτών το οποίο και θα έχει αντιληφθεί το βάρος της φανέλας και της αποστολής.

Στην αρχή των δηλώσεων του είπε: «Καλή χρονιά σε όλους και να έχουμε μία καλή συνεργασία. Ξεκινάει σήμερα μία μεγάλη προσπάθεια της ομάδας και νομίζω πως όλοι οι παίκτες που θα φορέσουν αυτήν την φανέλα θα ταυτιστούν με τον μοναδικό στόχο που έχει η ομάδα και που είναι η άνοδος,  και νομίζω ότι θα τα καταφέρουν. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι:  Στις 15 Σεπτεμβρίου που όπως έχει ανακοινωθεί θα δοθεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι κυπέλλου η ομάδα του ΑΟΤ θα έχει 24 παιδιά τα οποία θα είναι έτοιμα για να πετύχουν τους στόχους. Αυτό θα έχει την υπογραφή μου».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις τόνισε: «Δεν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές και θα τελειώσουν κατά την γνώμη μου όπως πρέπει και όταν πρέπει. Το χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι ένα: Να είναι παίκτες που να έχουν καταλάβει και το βάρος της φανέλας και τον στόχο που έχουμε βάλει. Δεν πρέπει να αγχώσει κανέναν αυτό, νομίζω ότι είναι μία συμφωνία εμπιστοσύνης από την αρχή με όλα τα παιδιά που έχουν έρθει. Θα έχει πίεση η χρονιά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, Τα Τρίκαλα θα πρέπει να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο».

Τέλος για τον κόσμο τόνισε: «Ο κόσμος κάνει τις ομάδες. Οι ομάδες ανήκουν στην πόλη και τον κόσμο. Εμείς θα έρθουμε, θα φύγουμε, θα ξανάρθουμε, είμαστε όλοι αναλώσιμοι. Αυτοί κάνουν την ομάδα μεγάλη. Καλώ όλον τον κόσμο την υπόθεση την φετινή να την πάρει στις πλάτες το».

SONY DSC
SONY DSC
Πηγή- φωτο:sportrikala.gr