Μελετίου: Αποχωρώ από τον Ασπρόπυργο

Συντάκτης: Share:

Την αποχώρησή του από τον Ασπρόπυργο ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελετίου στην απολογιστική συνέντευξη της ομάδας.

 

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ)

 

Αγαπητοί φίλαθλοι της Ένωσης Ασπροπύργου,

Ο σκοπός της σημερινής συνέντευξης είναι διπλός. Πρώτον, μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της ομάδας νιώθω την ανάγκη να σας κάνω έναν απολογισμό – αποτίμηση του έργου μου και δεύτερον να σας αναλύσω τις προθέσεις μου για το μέλλον.

Θεωρώ πρωτίστως χρέος μου να ευχαριστήσω τους κυρίους Τσόκα, Λαζάρου, Σοφιανίδη και Κωνσταντινίδη για τη πολύτιμη βοήθεια τους όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι φίλοι της ομάδας αναλαμβάνοντας μια ομάδα αδιάφορη στο Α΄ τοπικό χωρίς καμία επιτυχία για χρόνια, ξεκίνησα το καλοκαίρι του 16΄ όταν μπήκα και ενίσχυσα την ομάδα οικονομικά σχεδόν εξ ολοκλήρου, συνέβαλα αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, κάτι το οποίο πετύχαμε σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ.

Αργότερα πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια, το Δεκέμβριο του 2018, όταν βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής και η μέχρι τότε πορεία της προμήνυε το σίγουρο υποβιβασμό της από την κατηγορία, αναλαμβάνοντας, έγινε μια σοβαρή ενίσχυση και η ομάδα με ένα ντεμαράζ συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος βρήκε την Ένωση Ασπροπύργου να έχει αλλάξει σελίδα και να λειτουργεί σε πολλούς τομείς πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα, τόσο σε θέματα αγωνιστικά όσο και έξω-αγωνιστικά όπως αυτό της οργάνωσης.

Ας μην ξεχνάμε την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, του κυπέλλου ΕΠΣΔΑ και την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια.

Παράλληλα προσελκύσαμε με πολύ σωστή οργάνωση και μέσα από τις επιτυχίες μας, ένα μεγάλο αριθμό νέων αθλητών στις ακαδημίες της ομάδας. Καταλαβαίνει ο καθένας πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον αθλητισμό της πόλης μας και τι τεραστία παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου.

Οι ακαδημίες της ομάδας μας σήμερα αριθμούν περίπου 200 παιδιά και λειτουργούν με σύγχρονες μεθόδους προπόνησης και παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Στόχος μας, η ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών που θα ανδρωθούν ποδοσφαιρικά, μέσα από μια εκπαιδευτική και αγωνιστική διαδικασία πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του ψυχαγωγικού αθλητισμού, του «ευ αγωνίζεσθε», της ευγενής άμιλλας, ιδανικά και αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη μακρόχρονη ιστορία της ομάδας μας.

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να τα έχουμε καταφέρει χωρίς την αρωγή των μελών του ερασιτέχνη κ.κ. Τσόκα Θέμη, Λαζάρου Πέτρου και Καμπόλη Σταμάτη, τους οποίους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τον συνεχή αγώνα που έδιναν όλα αυτά τα χρόνια

 

Συνοψίζοντας λοιπόν τα 3 πρώτα χρόνια της θητείας μου η συγκομιδή της ομάδας ήταν μία άνοδος από την Α ΕΠΣΔΑ στη Γ εθνική και κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΔΑ Μια παραμονή στην Γ ΕΘΝΙΚΗ

Και άλλο ένα πρωτάθλημα και μια άνοδος από τη Γ΄ Εθνική στις επαγγελματικές κατηγορίες συνοδευόμενη από άλλο ένα κύπελλο ΕΠΣΔΑ.

Η αγωνιστική περίοδος 2019-20 βρήκε την ομάδα μας στην επαγγελματική Football League. ΔΥΣΤΥΧΩΣ μετά την αναδιάρθρωση έκτρωμα του κ. Βασιλειάδη και ενώ έπρεπε να αγωνιστούμε στη Β΄ Εθνική, ξαφνικά βρεθήκαμε να παίζουμε ξανά στη Τρίτη τη τάξει κατηγορία όντας όμως Π.Α.Ε, σε ένα εντελώς καινούργιο πρωτάθλημα με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά , αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά.

Σε αυτό το σημείο η θητεία μου ως Πρόεδρος, συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών , που ανέτρεψαν τα δεδομένα και δημιούργησαν νέες αντιξοότητες.

Πέραν όλων των άλλων, αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με προβλήματα τα οποία βάραιναν το σύλλογο από την εποχή προηγούμενων διοικήσεων, για να μπορέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας απερίσπαστο να ολοκληρώσει την αποστολή του και να παραμείνει στη Football League.

Κάνοντας την αυτό-κριτική μου στο πέρασμα των τεσσάρων αυτών ετών, θέλω να τονίσω ότι τα όποια λάθη έγιναν, να είστε βέβαιοι , έγιναν υπό την ανάγκη εξασφάλισης του καλύτερου για την ομάδα και μόνο.

Προσωπικά αισθάνομαι ευτυχής γιατί όλο αυτό το διάστημα, έδωσα μεγαλύτερο και καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου και προσπάθησα να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο που ανέλαβα.

Στην μεγάλη αυτή πορεία και προσπάθεια δεν ήμουν μόνος, είχα πολλούς και άξιους συνεργάτες όπως τους δυο αντιπροέδρους κ.κ. Ευθυμίου και Φυλακτό, τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας κ. Φίλη τον προπονητή κ. Βαζάκα και τον Υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Παπασταθόπουλο, με τους οποίους μοιράστηκα την αγάπη και το όραμα μου για υγιείς βάσεις, προκειμένου το σωματείο μας να έχει μια διαρκή ανοδική πορεία στο μέλλον.

Τους ευχαριστώ όλους από καρδίας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις δομές του Δήμου Ασπροπύργου, και συγκεκριμένα, το Δήμαρχο Ασπροπύργου και πατέρα μου τον κύριο Νίκο Μελετίου που με γαλούχησε τόσα χρόνια με την αγάπη για αυτή την ομάδα αλλά και για την συμπαράστασή του σε κάθε μου βήμα καθώς επίσης και τον πρόεδρο του ΟΑΦΝΤΗ κ. Κατσαρό αλλά και τους Αντιδημάρχους του Δήμου τους οποίους βρήκα συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους για την πραγματοποίηση των στόχων της ομάδας όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια καθημερινής ενασχόλησης και προσωπικού αγώνα, μετά λύπης μου, σας ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την θέση του Προέδρου και Ιδιοκτήτη της Ένωσης Ασπροπύργου.

Αποχωρώ δικαιωμένος και χαρούμενος γιατί όλες αυτές οι επιτυχίες έχουν οδηγήσει την ομάδα εδώ που είναι σήμερα μετά από 50 χρόνια.

‘Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα αυτό το σπουδαίο σύλλογο, αναλαμβάνοντας την ομάδα μου από πολύ χαμηλά και με τη βοήθεια των συνεργατών μου καταφέραμε να φτάσουμε στα μέγιστα δυνατά.

Η Ένωση Ασπροπύργου κρατούσε πάντα ξεχωριστή θέση στη ζωή μου, θα παραμείνει πάθος μου και επειδή όλοι εδώ μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, εύχομαι με ενότητα να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το σωματείο της καρδιάς μας .

Προσδοκώ έναν άξιο συνεχιστή με με το ίδιο θάρρος το ίδιο πάθος και την ίδια Δύναμη θα στηρίξει την Ένωση Ασπροπύργου

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τον σεβασμό με τον οποίο με περιβάλλατε όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν ξεχνάμε την Ένωση Ασπροπύργου. Πάντα στηρίζουμε την ομάδα μας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ