Ο Εργοτέλης παραδέχθηκε το λάθος του για το -3 – Ανέλαβε την ευθύνη ο Τουντζάρης

Συντάκτης: Share:

Ο αντιπρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Τουτζάρης μετά την απόφαση της Επιτροπής της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών στου “κιτρινόμαυρων” με επίσημη τοποθέτηση του ανέλαβε την ευθύνη.

Ο Εργοτέλης  δεν πέρασε το πρώτο στάδιο της επιτήρησης και οι  Ηρακλειώτες παραδέχθηκαν με  ψυχραιμία  ότι υπήρξε κάποιο λάθος που έκαναν, γι’ αυτό και προέκυψε η τιμωρία τους με την αφαίρεση τριών βαθμών.

Σε σχετική δήλωση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τουτζάρης εξήγησε τι συνέβη και ανέλαβε την ευθύνη για την αφαίρεση των τριών βαθμών.

Αναλυτικά: «Kατά την εξέταση όλων των κριτηρίων και παραρτημάτων αδειοδότησης της ΕΠΟ η ΠΑΕ Εργοτέλης πληρούσε όλα τα νομικά, διοικητικά, αθλητικά και οικονομικά κριτήρια οφειλών προς αθλητές, προπονητές, φορολογικές αρχές, ασφαλιστικούς οργανισμούς, ΕΠΟ.

Πλην όμως μια έλλειψη τυπικής υποχρέωσης μας, καταχώρησης μεταγραφής από 5/4/2019 έλαβε χώρα στις 18/4/2019 και στάθηκε η αφορμή να κριθεί ότι δεν πληρούταν το σύνολο επακριβώς των οικονομικών κριτηρίων, όπως ορθά προβλέπει ο σχετικός κώδικας και οι εγκύκλιοι αδειοδότησης.

Μολονότι στην παρούσα φάση η όποια κύρωση δεν επηρεάζει την βαθμολογική εξέλιξη και προσπάθεια της ομάδας μας, εν τούτοις νιώθω την υποχρέωση να αναλάβω πλήρως την ευθύνη αυτής της αξιολόγησης.

Αποτελεί δέσμευση για μένα όσο και των ανθρώπων του εργάζονται στην ΠΑΕ Εργοτέλης ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε στο μέλλον η ομάδα μας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα επιβολής ποινών τα οποία θα της προξενήσουν ζημιά. Καταστάσεις όπως αυτή μας κάνουν σοφότερους και μας δείχνουν μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία των επαγγελματικών ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορία ότι οι αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας είναι επιβεβλημένες.

Θέλουμε να συγχαρούμε την επιτροπή αδειοδότησης για την ίση μεταχείριση ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πέρα του κανονισμού υπάρχει και το πνεύμα του κανονισμού και ότι στο μέλλον το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να εφαρμόσει την αρχή της αναλογικότητας των ποινών που ορίζονται σε κάθε παράβαση.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της 2ης φάσης αδειοδότησης της ομάδας μας θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του διοικητικού, νομικού και φοροτεχνικού επιτελείου για την συνέπεια και την άψογη συνεργασία.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης 88

Γιώργος Τουτζάρης».

Αναχωρεί η αποστολή για Δράμα

 

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Κρητικής ομάδας και ο τεχνικός Νίκκι Παπαβασιλείου γνωστοποίησε την αποστολή για την κυριακάτικη  εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Η τελευταία προπόνηση θα γίνει το Σάββατο επί δραμινού εδάφους και στη 18άδα βρίσκονται οι εξής «κιτρινόμαυροι»: Καλογεράκης, Τζελέπης, Kατσούρρι, Μανουσάκης, Σταθόπουλος, Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπαχανάκ, Μπάτζιος, Βουτσάς, Μπρους, Ροβίθης, Kουατένγκ, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Έφορντ, Ιατρούδης, Μπουρσέλης.

 

 

 

Scroll Up