Αδαμίδης : “Θα μετατρέψουμε την ομάδα σε αθλητικό οργανισμό” – Διέψευσε το σενάριο για Ηρακλή (vid)

Συντάκτης: Share:
Αδαμίδης : "Θα μετατρέψουμε την ομάδα σε αθλητικό οργανισμό" – Διέψευσε το σενάριο για Ηρακλή (vid)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο νέος Πρόεδρος του Φ.Σ. “Κοζάνη”, Αλέξανδρος Αδαμίδης, πλαισιωμένος κι από τους αδερφούς Παντελή & Κώστα Καπετάνο, οι οποίοι θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα διοικητικά κι αγωνιστικά δρώμενα της ομάδας.

 

Ο νέος Πρόεδρος, ξεκινώντας την ομιλία του, έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως: “Η ευθύνη που αναλαμβάνουμε είναι μεγάλη. Ξέρουμε σε ποια ομάδα είμαστε και ξέρουμε την ιστορία της. Αυτές τις πρώτες τέσσερις μέρες έγινα αποδέκτης πολλών μηνυμάτων. Δέχτηκα μηνύματα από Κοζανίτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι από το εξωτερικό όπως από την Σουηδία, την Γερμανία κ.α.. Αυτό μας δημιουργεί το αίσθημα της ευθύνης και το βάρος που έχουμε αναλάβει, γιατί δεν μπορούμε να αποτύχουμε”.

 

O κ. Αδαμίδης αναφερόμενος στα διοικητικά της ομάδας είπε πως η νέα διοίκηση θα στελεχωθεί από Κοζανίτες που γνωρίζουν από διοίκηση αθλητικών οργανισμών, από μάρκετινγκ αλλά και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, ενώ έκανε ιδιαίτερα αναφορά και στη συμβολή των “βετεράνων” ποδοσφαιριστών που θα έχουν ρόλο στην ομάδα. “Φέτος, 50 άτομα θα απασχολούνται ή θα έχουν σχέση με τη λειτουργία της ομάδας. Το βασικό που έχουμε να αναπτύξουμε, από τη στιγμή που η ομάδα κατάφερε την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, είναι η εξωστρέφεια. Πρέπει να την οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όταν πάμε στο επόμενο επίπεδο να είμαστε έτοιμοι. Δε θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα “ασανσέρ”. Με συγκεκριμένες ενέργειες θα μετατρέψουμε την ομάδα από ένα αθλητικό σωματείο σε έναν αθλητικό οργανισμό. Οι επιβλέποντες προπονητές μας, στις ακαδημίες, θα έχουν άμεση επαφή με τα δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής έτσι ώστε, καταρχάς, να εξηγήσουμε τι σημαίνει ποδόσφαιρο”, συνέχισε ο νέος πρόεδρος της ομάδας, δίνοντας και μια ακόμη είδηση πως η Κοζάνη δεν θα έχει πλέον μόνο τμήμα ποδοσφαίρου αλλά σταδιακά θα δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα όπως ρυθμική & ενόργανη γυμναστική, ράγκμπι κι ελευθέρα πάλη.

 

Ο κ. Αδαμίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο οργανωτικό τμήμα των ακαδημιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Tο βάρος της διοίκησης θα πέσει στις ακαδημίες. Eκτός από τους προπονητές μας θα επανδρώσουμε τις ακαδημίες μας και με άλλους επιστήμονες όπως π.χ διατροφολόγο, παιδοψυχολόγο κ.α.”, ενώ προανήγγειλε και τον κοινωνικό χαρακτήρα που θα έχει η ομάδα σε ό,τι αφορά τις διευκολύνσεις σε ΑμεΑ, μονογονικές οικογένειες, ανέργους και πολύτεκνους, που θα εκφράσουν την επιθυμία να έρθουν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας. “Αυτό το άνοιγμα προς την κοινωνία θα βοηθήσει την ομάδα. Θέλουμε να έρχονται οικογένειες και να βλέπουν την ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το budget της ομάδας ο κ. Αδαμίδης είπε πως υπάρχει ένας ολοκληρωμένος οικονομικός προϋπολογισμός και χωρίζεται σε τρεις ενότητες, το διοικητικό (προϋπολογισμό), τον αγωνιστικό (προϋπολογισμό) και των προϋπολογισμό των ακαδημιών, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, που θα διατεθεί για όλα τα προαναφερόμενα, επισημαίνοντας και την ήδη μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρηματίες της περιοχής που θέλουν να ενισχύσουν με χορηγίες την ομάδα.

 

Τέλος, απαντώντας και σε άλλο ερώτημα, αν πίσω από εκείνον “κρύβεται” ο Ευάγγελος Μυτιληναίος καθώς είχαν συνυπάρξει διοικητικά στην ΠΑΕ Ηρακλής, ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμιά ανάμειξη σχέση με την ομάδα και διατηρεί μόνο φιλική σχέση μαζί του.

 

Στη συνέντευξη τύπου τέθηκε και το ερώτημα γιατί εν τέλει δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ της Κοζάνης και της ΑΕΠ ώστε να υπάρξει συνένωση σε ένα αθλητικό σωματείο που θα αγωνιζόταν στην Football League από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Την απάντηση στο εν λόγω ερώτημα ανέλαβε να δώσει ο Παντελής Καπετάνος ο οποίος σε γενικές γραμμές, όπως είπε, του φάνηκε, πως ήταν σαν να ήθελαν οι άνθρωπο της ΑΕΠ να απορροφήσουν την ομάδα, κάτι, που όπως συμπλήρωσε κι αδερφός του Κώστας, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί

 

Τα δύο αδέρφια, που ήταν κι εκείνα που έλαβαν πρώτα το λόγο, στην έναρξη της συνέντευξης, είπαν πως εδώ και δύο εβδομάδες προετοιμάζουν τα της ομάδας για τη νέα σεζόν κι ότι η άνοδος δεν θέλουν να είναι ένα πυροτέχνημα, θέτοντας ως πρώτο στόχο, για φέτος, να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της Γ’ Εθνικής. Παράλληλα κι οι δυο τους αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν την προηγούμενη χρόνια, σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές και πως φέτος ευελπιστούν πως, με τη στήριξη και του Δήμου Κοζάνης, όλα θα λειτουργήσουν πολύ καλύτερα.

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 01/06/2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 01/06/2020

Gepostet von Kozani F.C. am Montag, 1. Juni 2020

 

Πηγή: matiesstasport.blogspot.cοm

Scroll Up